Haberler

Girişimciler İçin Yeni Gelir Kapısı: 12 Bin Lira Maaşla Bakıcılık

Güncelleme:

Dünyada artan yaşlı nüfus, girişimciler için yeni gelir kapısı oluyor. Avrupa ve Amerika'daki yaşlı nüfusa Türkiye'den bakıcı gönderen şirketler başarıyı garantilerken yurt dışında refakatçilik yapanlar 12 bin liraya kadar maaş alabiliyor.

Dünya genelinde 80 yaş ve üstündeki kişi sayısı 137 milyona ulaştı. Bu rakamın, 2050'de 425 milyon olması öngörülüyor. Türkiye'de ise 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus 6.8 milyona çıktı. Başta Amerika ve Avrupa ülkelerinde olmak üzere artan bu yaşlı nüfusun bakım ihtiyaçları yeni bir sektör doğuruyor. Yaşlılara evde bakım hizmeti... Ev temizliği, yemek, yaşlıların bakımı gibi pek çok hizmeti bir arada sunan profesyonel refakatçilerin çalıştırıldığı bu şirketler geniş kesimler tarafından tercih ediliyor.

BAKIMI KURUMSALLAŞTIRIN

Siz de bu fırsatı görüp kendi içinde organize olmuş bir ekip kurabilirseniz yurt içi ve yurt dışından ciddi talep görebilirsiniz. Bu iş için yaşlıların psikolojik ve de fizyolojik hizmetlerini eksiksiz yerine getirecek doğru bakıcı adaylarını bulup sıkı bir denetimle güler yüzlü bir hizmet sunmak. Bu işte çalıştıracağınız kişilerin eğitimi için bir okul gibi kurumsallaşmak. Müşterilerin ihtiyaç duyduğu bakım düzeyine bağlı olarak, ilaçları yönetmek, rehabilite edici terapileri sunmak veya hemşire düzeyinde bakım sağlamak için lisanslı bir tıp uzmanıyla ortak hareket etmek gerekiyor.

Girişimciler İçin Yeni Gelir Kapısı: 2 Bin Euroya Bakıcılık

ALMANYA'YA BAKICI İHRAÇ EDİLİYOR

Türkiye'de bu işi profesyonel olarak yapanlardan biri EvdekiBakıcım'ın kurucu ortağı ve CEO'su Miraç Bal. Biri avukat diğeri pazarlama uzmanı 2 ortağıyla bu işi 2015 yılında kuran Bal, "Türkiye ve dünyada yaşlılara bakacak refakatçi ihtiyacı artıyor. Şirketimize şu anda Almanya, İngiltere, İtalya, Amsterdam, Dubai'den talep var. Bu ülkelere 1200-2000 euro maaşlarla refakatçi gönderiyoruz. Üstelik refakatçilerimizde aradığımız tek şart 20-45 yaş arasında olmaları ve daha önce yaşlı bakımı tecrübelerinin oluşu. Şu anda 3 bin bakıcı üyemiz var. Bunu 10 bine çıkaracağız" dedi.

YAŞLILARDA BAĞIMLILIK YÜZDE 12,6 OLDU

Türkiye'de çalışma çağındaki 100 kişiye düşen yaşlı sayısını ifade eden yaşlı bağımlılık oranı, 2013 yılında yüzde 11,3 iken, geçen yıl yüzde 12,6'ya yükseldi. Nüfus projeksiyonlarına göre, yaşlı bağımlılık oranının 2023 yılında yüzde 15,2 olacağı tahmin ediliyor. Ülkemizde yaşlılara daha çok çocukları ve ya akrabalardan biri uygun bir ücret karşılığında bakıyor. Ancak iş gücüne katılımdaki artışla birlikte aile üyeleri de bir işte çalışmaya başladığı için son yıllarda Türkiye'de de profesyonel bakıcı talebinde ciddi bir artış yaşanmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da gerekli şartları sağlayan ve engellisine bakan aile üyelerine 2018 yılı için aylık 1179 TL ödeme gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title