Haberler

Giresun ve Ordu'nun Doğalgaz İhalesi Aksa'nın

Ordu Giresun Doğalgaz Dağıtım İhalesini 169 Dolar Abone Bağlantı Bedeliyle Aksa Doğalgaz Dağtım Şirketi Kazandı.

Ordu Giresun Doğalgaz dağıtım ihalesini 169 dolar abone bağlantı bedeliyle Aksa Doğalgaz Dağtım Şirketi kazandı.

Ordu Giresun Doğalgaz dağıtım ihalesi EPDK'da gerçekleştirildi. EPDK'nın gerçekleştirdiği 49'ncu doğalgaz ihalesine Delta İnşaat, Aksa Doğalgaz Dağıtım, Metangaz Doğalgaz Dağıtım şirketleri katıldı. Açık eksiltme usulüyle yapılan ihalede, birim hizmet amortisman bedelinde Delta Şirketi 0.199 cent/kwh bedelle ihaleden çekilirken, diğer iki firma sıfır bedel verdi. Daha sonra 180 dolar üzerinden açık eksiltmeye gidilen ihalede abone bağlantı bedelini Metangaz 170 dolar bedel verirken, Aksadoğalgaz ise 169 dolar bedelle ihaleyi kazandı.

İhale sonrası konuşma yapan EPDK Başkanı, Yusuf Günay, doğalgazın artık Türkiye'nin her yerine yayıldığını ifade etti. Günay, bu ihalenin EPDK'nın 49'ncu ihalesi olduğunu söyleyerek, "Geçen 3 yıl içinde EPDK büyük bir gelişme ortaya koymuştur" dedi. AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da, Aksa şirketinin uzun yıllar Karadezi'de görmek istediklerini söyledi. Fatsa, Karadeniz'in artık makus talihini yendiğini söyledi. Fatsa, "Enerji, doğalgaz, ulaşım, sağlık alanlarında bölgemizde büyük önemli yatırımlar var. Biz bölgemizde bu ihaleden sonra daha çok yatırım görmek istiyoruz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title