Haberler

Giresun Valisi Şahin'den Kadın Müftü Çıkışı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı kampanyası "Daha Eşit ve Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol" bilgi ve deneyim...

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı kampanyası "Daha Eşit ve Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol" bilgi ve deneyim paylaşım platformu Gümüşhane'de toplandı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Türk kültüründe kadın ve erkek arasında bir eşitsizlik, bir ayrımın söz konusu olmadığını belirterek, "Hukuki olarak yasalarımızda, anayasada bu eşitliği sağlamaya yönelik ne kadar düzenleme yapsak da alanda bir takım engeller karşımıza çıkabiliyor" ifadelerini kullandı.

"NİYE KADIN MÜFTÜ OLMASIN?"

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise Türkiye'de kadın erkek eşitliği konusunda ki gelişmelerin şaşırttığını,

yaşanan gelişmelerin Fransız devrimi kadar devrim özelliği taşıdığını söyledi. Bazı mesleklerde hala erkek baskınlığı bulunduğunu kaydeden Şahin, "Türkiye'de 51 kadın, yüzde 49 erkek nüfus var.

Niye bir ilçenin veya ilin müftüsü kadın olmasın? Bu da birgün olacaktır" dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül ise konuşmasında özellikle kız çocuklarının okullaşmasında durumu eşitlediklerini belirterek, her ile kurulan üniversiteler sayesinde üniversitedeki kız öğrenci sayısında da önemli bir artış sağlandığını söyledi.

Türkiye'nin eskiden anne ve çocuk ölümlerinin çok olduğu bir ülke olduğunu kaydeden Gönül, "Ama bugün dünya standartlarının üstüne gelmiş bir Türkiye var. Her kadının sosyal güvencesinin olmasından aşılarına, süt yardımına kadar, gebelik takiplerine kadar yapılan reformist düzenlemeler bu oranları çok iyi bir noktaya getirdi" diye konuştu.

KADINA KARŞI HİZMETTE ERKEKLER GERİ DURMASIN

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve komisyon üyesi Doç. Dr. Kemalettin Aydın da konuşmasında Türkiye'de kadının durumunun nereden nereye geldiğini istatistik eşliğinde sunumla anlattı. Kadına karşı yapılacak hizmetlerde erkeklerin geri durmamasını isteyen Aydın, "TBMM geçtiğimiz dönem kurduğu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonu ile Cumhuriyet tarihinde özellikle AB görüşmelerinde hep önüne çıkan bu komisyonla çalışmasını hızlı bir şekilde sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Artvin ve Ordu Valiliklerinin sunumları gerçekleştirildi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise kadına yönelik uygulamalı projelerle ilgili 6 ilden gelen katılımcılar tarafından sunumlar yapıldı. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden program, akşam saatlerinde son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Dursun Ali Şahin Giresun Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title