Haberler

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk'ün İlçe Ziyaretleri

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazıcı ve Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır'ı Makamlarında Ziyaret Etti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazıcı ve Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır'ı makamlarında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Öztürk, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, Giresun'un ilçelerini ziyaret ederek buralarda kaymakamları, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini söyledi. Prof. Dr. Öztürk, Tirebolu İlçesi'nde İletişim Fakültesi kurulması yönünde senato olarak karar aldıklarını hatırlatarak, fakültenin kurulması için YÖK'e teklif götürdüklerini, YÖK'den olumlu kararın çıkacağını umut ettiklerini belirtti.

Bazı ilçelerde üniversiteye bağlı akedemik birim açılması yönünde geri adım attıkları şeklinde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, "Üniversite olarak bütün ilçelerimize yüksek okul kurmak istiyoruz. Ancak YÖK'ün talimatı üzerine şimdilik sadece altyapısı tamam olan ilçelere akedemik birimlerin açılması söz konusudur. Basında bazı ilçelerdeki fakültelerin kurulması kararından geri adım attığımız yeraldı. Biz geri adım atmış değiliz. Akedemik birim kurulmasını ertelediğimiz ilçelerde de bu birimler ilerleyen dönemlerde kurulacaktır. İlçeler arasında ayrım yapmamız söz konusu olamaz" dedi.

(AÇ-ÖS-MU-Y)

28.11.2007 16:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title