Haberler

Giresun Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Giresun Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan 4 bin 600 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Giresun Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan 4 bin 600 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Vali Dursun Ali Şahin, Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenin açılışında, doğru ve dürüst yetişen bireyler için bu olguların ilerleyen zamanda onur vesilesi olacağını söyledi.

Hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bugünü hiç unutmayacağız. Bugün bizim için tarihi bir gün. Sizler anne ve babalarınızın çabalarını hiçbir zaman boşa çıkarmadınız. Dört yıl öncesinden bu zamana kadar birçok farklılıklar oldu. En büyük fark, artık sizlerin Giresun'dan giderek, Türkiye'nin her yanında Giresun'u adeta bir büyükelçi gibi temsil edecek olmanızdır. Sizler mezun olarak bir kıvılcımı buradan yükselttiniz. Bu kıvılcım görev aldığınız yerlerde kor ateşi olacak, bacalar tutuşacak ve Giresun'un her zaman manevi dostu olacaksınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun."

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise hayata atılmaları için kendilerine emanet edilen öğrencilere veda etmenin hüznünü yaşadıklarını belirtti.

Bu hüznü coşkuya dönüştürmek için çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini vurgulayan Attar, "Sadece bir doçenti olan ve kadrolu hiç profesörü bulunmayan Giresun Üniversitesi, altı yılda çok büyük mesafe katetmiştir. Şu anda 14 profesörü ve toplam 446 akademik personeli ile Giresun Üniversitesi bölgenin parlayan yıldızı olan iddialı bir eğitim öğretim kurumudur. Bu azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizlere de yeni yaşamınızda başarılar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sivas Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle devam eden törenin sonunda öğrenciler kep atarak, mezuniyetlerini kutladı.

Törene, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, öğretim üyeleri ve görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Üniversitesi Dursun Ali Şahin Aygün Attar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title