Haberler

Giresun TMO Genel Müdürü Kemaloğlu: 800 Milyon Lira Ödeme Yaptık

TMO Genel Müdürü Kemaloğlu: 800 milyon lira ödeme yaptıkTOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, 'Şu ana kadar aldığımız fındığın değeri 1 milyar lira ve üreticiye de 800 milyon lira ödeme yaptık.

TMO Genel Müdürü Kemaloğlu: 800 milyon lira ödeme yaptık

TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, 'Şu ana kadar aldığımız fındığın değeri 1 milyar lira ve üreticiye de 800 milyon lira ödeme yaptık. TMO'ya fındık satmak isteyen üreticiler önümüzdeki günler için çok rahat randevu alabilirler' dedi.

TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Giresun'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 56 bin fındık üreticisinden yaklaşık 100 bin ton fındık satın alındığı, yaklaşık 13 bin fındık üreticisine de 45 bin ton civarında fındık alımı için randevu verdiklerini söyledi.

"800 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTIK"

44 noktada alım yaptıklarını aktaran Kemaloğlu, 'Önümüzdeki günlerde alım noktalarında talepler azaldıkça toparlanma olabiliyor ama ana iş yerlerimizin depoların olduğu iş yerlerinin hepsinde alım devam edecek. Şu ana kadar aldığımız fındığın değeri 1 milyar lira ve üreticiye de 800 milyon lira ödeme yaptık. TMO'ya fındık satmak isteyen üreticiler önümüzdeki günler için çok rahat randevu alabilirler' dedi.

FISTIK REKOLTESİ DÜŞÜK

Bugünü kadar 110 bin ton gibi kabuklu fındık ihraç edildiğini dile getiren Kemaloğlu, 'Fıstık rekoltesi bu sene düşük ceviz badem gibi alternatif ürünlere baktığınızda fındığı olan iç talep de yüksek seyrediyor. İnşallah biz TMO Genel Müdürlüğünün elindeki fındığın da önümüzdeki süreçte çok sorun olmayacağını öngörüyoruz, ihracat talebiyle, iç piyasa talebiyle önümüzdeki günlerde fındığın daha istikrarlı bir piyasaya kavuşacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

"ARZU ETTİĞİMİZ NOKTAYA TAM GELEMEDİK"

Kemaloğlu, bir gazetecinin, üreticilerden randıman ölçümü yapılması için alınan fındıkların tekrar üreticiye iade edilmediği iddialarının olduğu yönündeki sorusuna 'Numune için sadece bir kilo fındık alınıyor, onun dışındaki tüm fındık üreticinin çuvalına geri konuluyor. TMO'da ilave üretici kaynaklı en küçük fındık stoğu yok' yanıtını verdi. Kemaloğlu, Fiskobirlik ile işbirliğinin hangi aşamada olduğu yönündeki soruyu da 'Epey oturduk, karşılıklı iş birliği yapmak istedik fakat arzu ettiğimiz noktaya tam gelemedik, birkaç sebepten. Aslında biz kendimiz operasyonel olarak bölgeye tamamen yerleştik, çok iyi bir performans gösterebiliyoruz diyebilirim. Ayrıca Fiskobirlik'in bize teklif ettiği yani üreticiden, ortağından fındığı alıp TMO'ya teklif ettiği hizmet bedelleri biraz bizim kendi hesaplarımızda yüksek göründü onun için tam uzlaşamadık ama görüşmelerimiz devam ediyor' diyerek cevapladı.

"TMO TOPARLANMAYI TERCİH EDECEKTİR"

Fındık piyasasının düzenlemek için çalıştıklarını kaydeden Kemaloğlu şöyle konuştu:

'Biz fındık piyasasını düzenlemek için geldik. Hep şunu söyledik bardağı taşıran miktarı çekelim fındık piyasası da istikrara kavuşsun. Şu an bu görevi yoğun şekilde yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Dolayısıyla bizden şu beklenmemeli, 2018'in Mayıs'ında da, Haziran'ında da, Temmuz'unda da TMO fındık alsın diye. TMO aslında görevini yaptığında, baktı ki üreticiden kendisine bir yöneliş yok piyasada fiyat arzu edilen seviye buldu, bulduysa bana ihtiyaç azaldı demektir ve onun için toparlanmayı tercih eder. Bugün değil bu mesele ama önümüzdeki birkaç ay içinde kendine fındık yönelişi azalıp bittiğinde TMO toparlanmayı tercih edecektir. O manada biz üreticilerimize satmak isteyen varsa randevular şu an için açık satabilir diyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title