Haberler

Giresun Tarım İl Müdürlüğü Mart Ayı Çalışmaları

Giresun Tarım İl Müdürlüğü tarafından, koruyucu aşılama çalışmaları kapsamında, Mart ayında 33 bin 286 küçük ve büyükbaş hayvanla kedi ve köpek aşılandı.

Giresun Tarım İl Müdürlüğü tarafından, koruyucu aşılama çalışmaları kapsamında, Mart ayında 33 bin 286 küçük ve büyükbaş hayvanla kedi ve köpek aşılandı.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Mart ayı çalışmalarında yörede 2 bin 154 ton iç fındık, 499 ton fındık püresinin 6968 Sayılı Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu gereği kontrollerinin yapılarak ihracatına izin verildiği belirtildi. Bu kapsamda 185 adet kontrol yapılarak Bitki Sağlık Sertifikasının düzenlendiği ifade edilen açıklamada, Merkez ve İlçe pazarlarında satışa sunulan muhtelif meyve fidanlarının kontrolünün de yapıldığı ve satış izninin verildiği kaydedildi.

Geçen ay 33 bin 286 küçük ve büyükbaş hayvan ile kedi ve köpeğin aşılandığı bildirilen açıklamada şöyle denildi:

"Yörede koruyucu aşılama kapsamında 29 bin 924 büyükbaş, bin 531 küçükbaş hayvana şap aşısı, 15 büyükbaş hayvana sığır brusellozi, 676 kedi ve köpeğe kuduz, bin 140 küçükbaş hayvana enterotoksemi olmak üzere toplam 33 bin 286 hayvana aşılama yapılmıştır. Geçtiğimiz dönem brusella S-19 genç aşısı yaptıran hayvan sahiplerinin aşılama desteklemelerinden faydalanmaları için toplam 5 bin 288 lira hak ediş icmali düzenlenerek, Bakanlığımıza gönderilmiştir. Müdürlüğümüze müracaat eden çiftçilerimize ihtiyaç duydukları tarımsal konularda çiftçi mektubu, broşür ve teknik bilgi desteği de sağlanmıştır. "

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title