Haberler

Giresun: Giresun'da Sağlık Yatırımları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, Giresun'a Yeni Sağlık Yatırımlarının 2007 ve 2008 Programlarına Alınmasının Yanı Sıra Tüm Hastane ve Sağlık Ocaklarındaki Eksik Araç Gereklerin Giderileceğini Belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, Giresun'a yeni sağlık yatırımlarının 2007 ve 2008 programlarına alınmasının yanı sıra tüm hastane ve sağlık ocaklarındaki eksik araç gereklerin giderileceğini belirtti.

Akten, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Aralık tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Giresun'a gelerek, sağlık alanında yaşanan sorun ve eksiklikleri yerinde tespit ettiğini hatırlattı. Bakan Akdağ'ın talimatları doğrultusunda yapımı yarı kalan Giresun yeni Devlet Hastanesi inşaatının 22 Ocak 2007 tarihinde yeniden ihaleye çıkarılacağını, Espiye Devlet Hastanesi'nin 2007, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'nin de yeni binasının 2008 yılında yapım programlarına alınacağını ifade eden Akten, bütün hastane ve sağlık ocaklarındaki eksik araç gereçlerin giderileceğini kaydetti.

Giresun'da bulunan sağlık kuruluşlarının daha kaliteli hizmet verir hale getireceklerini vurgulayan Akten, "Merkezi yoğun olan hastaneler güçlendirilecek, diğerleri aile hekimliği doktorlarınca etkin hale gelecektir. Yatak sayıları azaltılıp tuvaletli ve banyolu odalar yapılarak kalite artırılacaktır. İlçe hastanelerinin tamamına yılbaşından sonra diş hekimi verilecek. Doktor ihtiyacımız olan yerlere 13 uzman 6 pratisyen ataması yapılacak. Diyalizli hastalar taşıma sistemine dahil edilecek. Doktor seçme hakkı bütün hastanelerde olacak, odaların iç dizaynları yeniden yapılacak. Tirebolu ve Dereli hastanelerinin inşaatları hızlandırılacak, devam eden 5 sağlık ocağı inşaatı bitecektir. Hastaların dışarıya sevk edilmelerinin sayısını azaltmak için gerekli cihazların eksikliği hızla giderilecek" bilgisini verdi.

Akten, hassasiyetle üzerinde durdukları "önce muayene, sonra hastane" anlayışının önünü kesmek istediklerini aktararak, "Bu tür uygulamaya maruz kalan insanlarımızın ilgili müdürlük, kaymakamlık, valilik ve bizlere ulaşarak bilgi vermelerini ve bu olayı bitirmede yardımcı olmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title