Haberler

Giresun'daki Selde Mahsur Kalan 11 Kişi Kurtarıldı

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Giresun'daki sel ve su baskınlarında mahsur kalan 11 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Giresun'un Bulancak ilçesi Pazarsuyu Mevkinde mahsur kalan 3 kişi Jandarma ve Sivil Savunma ekiplerince, Kovanlık Kasabasına 30 Kilometre mesafede bir taş ocağında araç içerisinde mahsur kalan 8 kişi ise görevlendirilen Genelkurmay Başkanlığına ait kurtarma helikopteri tarafından kurtarıldı.

Ayrıca Sivil Savunma'dan 7 araç, 11 motopomp, 20 personel ile 15 kişilik Jandarma ekipleri ve yerel ekiplerce arama-kurtarma çalışmaları ile su tahliye işlemleri sürdürülüyor.

Kapanan Bulancak-Kovanlık yolunu açma çalışmaları Karayolları ve Köy Hizmetleri ekiplerince yapılıyor.

Kızılay tarafından, 4 araç ve 9 personel ile 250 adet battaniye, 72 adet mutfak seti, 112 adet hijyen seti, 112 adet gıda kolisi, 100 yatak ve 340 adet içme suyundan oluşan yardım malzemeleri bölgeye ulaştırıldı.

Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi de bölgeye ilk etapta 1 öncü araç ve 2 uzman personelle 1500 ekmek ve ilk ihtiyaç tespiti çalışmalarının ardından 1 hafta süreyle 300 kişiye sıcak yemek dağıtmak üzere 1 seyyar mutfak ve 2 personel gönderdi..

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada da yağışın bugün ve yarın devam edeceğine işaret edilerek, hasar tespiti için Bayındırlık ve İskan Müdürlülüğü yetkililerinin çalışmalara başladığı belirtildi.

Giresun'un Bulancak ilçesi Acısu Mahallesi Karadere Sokak'ta derenin hemen kenarında bulunan Eyüp Beyaz'a ait 2 katlı ev, yoğun yağış nedeniyle Karadere Deresi'nin taşması sonucu yıkıldı.

Beyaz kardeşler, tehlikeye rağmen neden derenin hemen kenarına ev yaptıklarına ilişkin soru üzerine, ''30 yıldır burada oturuyoruz. 3 kardeşiz ve yan yana ev yaptık. Başka ev yapacak arazimiz yoktu. Onun için dere kenarına ev yaptık. Dere de öyle büyük bir dere değildi. Böyle bir taşkın olmasını hiç beklemiyorduk'' dedi.

Aynı mahallede evinin birinci katını su basan Bahdiyar Zehir de sabah uyandığında evini su basacağını anlayarak ailesiyle birlikte dışarı çıktığını belirterek, ''Çok korktum. Evimin birinci katı ve etrafındaki arazi sular altında kaldı'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title