Haberler

Giresun'da "Suyuna Sahip Çık" Toplantısı

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde, "Suyuna sahip çık" toplantısı yapıldı.

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde, "Suyuna sahip çık" toplantısı yapıldı. Su kaynaklarının özel sektöre peşkeş çekildiği ileri sürülen ve "Saman altından suyumuz çalınıyor" değerlendirmesi yapılan toplantıda, kısa adı HES olan hidroelektrik santralerinin artık YES olarak değiştirildigini söyleyen MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan da, "YES, yani Yandaş Elektrik Santrali. Ömür boyu gelir garantili işlem. Bu YES'ler, akın akın lisans verilerek büyük bir rantın kapısı oldu" dedi.

"SAMAN ALTINDAN SUYUMUZU ÇALIYORLAR"

Şebinkarahisar Bağlar Sulama Kooperatifi tarafından düzenlenen, 'Suyuna sahip çık' toplantısı öncesinde ilçe merkezinde yürüyüşe izin verilmediği için sokak arasında toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Tamzara Deresini vermeyeceğiz", 'Cevizlerimizi kurutmayın", "Topraklarımızı öldürmeyin, doğamızı kurutmayın", "Bağlarımızı vermeyeceğiz", "Can damarımızı kesmeyin" yazılı pankartlarla yürüyüş yaptı. Bir salonda yapılan toplantının açılışında konuşan çevre aktivisti Osman Akkuş, suların peşkeş çekildiğini dile getirerek, 'Böylece benim yaşamıma son veriyorsun. Hangi dinde var başka canlıların su kullanım hakkını kısıtlamak' Dünyadaki ülkeler suyun içme ve kullanma ihtiyacını ve tarım alanlarının sulanmasını en önemli ihtiyaç olarak görürken, bizim ülkemizde ise en son ihtiyaç duyulan enerji üretimi ön plana çıkarılıyor. Yani Türkiye'deki uygulama tam tersinden yapılıyor" dedi. Akkuş, "28 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen BM Genel Kurulu'nda 'suyun insan hakkı olması' önergesi kabul edilirken Türkiye bu önergeye çekimser oy kullandı. Bu durumda gösteriyor ki, suyun kullanım hakkının güvence altına alınması için gerekli olan su yasası çıkarılmadan su kaynakları özel sektörlere peşkeş çekilmektedir. Yani saman altından suyumuzu çalıyorlar" şeklinde konuştu.

HES'LER ARTIK YES OLDU; YANDAŞ ELEKTRİK SANTRALİ !

Toplantıya katılan MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan ise, insanların çevrede yapılan değişiklikleri farketmediğini belirterek, 'Almanya'ya faşizm gelirken birçok insan farketmedi. Rusya'ya Stalin gelirken Ruslar da farketmedi. Bugün doğamız elden giderken birçok insan da farketmedi. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı" dedi. Hidroelektrik santrallerin "HES" olan kısaltmasının "YES" olarak değiştirildiğini kaydeden milletvekili Özkan, şunları söyledi: 'YES, yani Yandaş Elektrik Santrali! Ömür boyu gelir garantili işlem. Bu YES'ler, akın akın lisans verilerek büyük bir rantın kapısı oldu. Nasıl kentlerimizi ranta esir ettiysek, yaşanmaz hale getirdiysek, bugün parayla doyuramadığımız insanların gözlerini bu kez Anadolu'nun bakir topraklarına diktiğini görüyoruz. Ancak buna karşı mücadele başlatmış durumdayız. Halkın gücü önünde kimse duramaz ve topraklarına da sahip çıkar. Biz Anadolu'yu ev edindik, kimseye oydurmayacağız. Dün top-tüfekle gelip alamadılarsa bugün de alamayacaklar. Bunun için mücadele edeceğiz. "

Tamzara ve Avutmuş dereleri üzerine 4 HES yapılacağını hatırlatan Şebinkarahisar Bağlar Sulama Kooperatifi eski başkanı İzzet Kıraç da, birlik olup sularını kaptırmayacaklarını dile getirdi ve, 'Bu bizim ekmeğimiz. Çiğneyip yutmakta olduğumuz ekmeğimize kancayı takmış, alıyorlar. Vermeyeceğiz. Bu tek başına bir mücadele değil. Topyekün olmalıyız. Gücü yetmeyenleri eziyorlar. Biz şu an suyumuzu komşumuzun kesmemesi için mücadele ediyorsak sularımızı alırlarsa ne yapacağız' Vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title