Haberler

Giresun'da "Kabe ve Mescid-i Haram" Konulu Konferans Düzenlendi

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği'nce Kabe ve Mescid-i Haram konulu konferans düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği'nce Kabe ve Mescid-i Haram konulu konferans düzenlendi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, valilik konferans salonunda gerçekleşen konferansta yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nda Kabe gibi mübarek yerlerin tarihinin anlatılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can ise Kuran'da Kabe'nin inşasıyla ilgili üç ayetin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kuran'da geçen ayette Hz. İbrahim'in Kabe'nin temellerini yükselttiği yazılıdır. Arapça'daki yükseltmek Türkçe'de temel atmak anlamına gelir. Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail'in yaptığı Kabe'nin, üzeri açık bir giriş kapısı vardır. Hz. İbrahim Kabe'yi inşa ederken belli bir yüksekliğe geldiğinde taş koymaya zorlanmış ve ayağının altına bir taş almıştır. Bu taş da Mekan-ı İbrahim olarak adlandırılmıştır. Bu taş aşınmalardan dolayı günümüzde küçülmüştür. Daha sonraları Kabe bazı kavimler ve topluluklar tarafından yıkılarak yeniden inşa edilmiştir."

Konferansa, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, vali yardımcıları Fethi Yorulmaz ve Bekir Ergök, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Giresun Üniversitesi Dursun Ali Şahin Hz İbrahim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title