Haberler

Giresun'da Gate Toplantısı Düzenlendi

Hazır Giyim Sektöründe Kadınlara Yönelik Eğitim ve Girişimcilik Hareketi Operasyonu (GATE) projesi toplantısı yapıldı.

Hazır Giyim Sektöründe Kadınlara Yönelik Eğitim ve Girişimcilik Hareketi Operasyonu (GATE) projesi toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen projede, Ordu ve Giresun'da 300 kadına hazır giyim sektörüne yönelik eğitim verildi.

DOKA Giresun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Aladağ, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin Ocak 2016'dan bu yana devam ettiğini söyledi.

Eylül 2017'de tamamlanacak olan projenin faaliyetlerinin üç ana eksende gerçekleştirildiğini aktaran Aladağ, şöyle devam etti:

"Bunlar hazır giyim sektörüne yönelik mesleki eğitimler ile girişimcilik eğitimleri ve danışmanlığı vasıtasıyla kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması, görünürlük ve iletişim faaliyetleri vasıtasıyla kadınların Türkiye işgücü piyasasına katılımının önemine yönelik farkındalığın arttırılması, sektörel aktörler arasında iletişim ağı geliştirilmesi ve bu ağ vasıtasıyla uluslararası iyi uygulamaların ortaya konması."

Aladağ, projenin kadınların istihdam edilebilirliklerinin arttırılması amacı kapsamında Giresun ve Ordu'da hızla büyüme gösteren hazır giyim sektörüne yönelik üç eğitim geliştirildiğini belirterek, hazır giyim üretimi, moda tasarımı ve kalıp çıkarma başlıklarındaki eğitimler ile sektöre nitelikli işgücü yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Proje kapsamında 78 kadının dikiş operatörlüğü eğitimi aldığı ilk grup programlardan sonra Mart 2017'de ikinci grup eğitim programlarının başladığını dile getiren Aladağ, Temmuz 2017'de tamamlanacak ikinci grup eğitimlerde 126 kadının dikiş operatörlüğü, 97 kadının da moda tasarımı ve kalıp çıkarma eğitimlerine devam edildiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Giresun Aladağ Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title