Haberler

Giresun'da Fındıkta Randıman Yarışması

GİRESUN'un Tirebolu İlçesi'nde Ziraat Odası tarafından fındıkta en iyi randıman yarışması yapıldı.

GİRESUN'un Tirebolu İlçesi'nde Ziraat Odası tarafından fındıkta en iyi randıman yarışması yapıldı.

Tirebolu Ziraat Odası tarafından Tirebolu fındığının en iyisini belirlemek için ilçede yapılan yarışmaya 52 üretici katıldı. Fiskobirlik görevlileri tarafından yapılan ölçümler sonucunda ilçenin Kovanpınar Köyü'nden İhsan Yurdakul'un fındığı 56 randıman gelerek birinci seçildi.

Aslancık Köyü'nden Hatice Durkaya'nın fındığı 54.96 randıman gelerek ikinci olurken İstiklal Mahallesi'nden Niyazi Takır'ın fındığı da 54.50 randımanla üçüncü oldu.

Yarışmayı değerlendiren Yunus Doğan adlı üretici, randımanın çok önemli olduğunu belirterek, "Bahçe bakımının önemi ortaya çıkıyor. Fındıkta randıman çok önemli. Zaten Giresun fındığı da dünyanın en kaliteli fındığı. O yüzden bizim fındığımızın değeri randımanı 40'ları bulmayan batı bölgesindeki fındıkla eşit tutulmamalı" dedi.

Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman ise yarışmanın dünyada ilk olduğunu ifade ederek, "Tirebolu fındığını ön plana çıkarmak ve bakımlı hale getirmek için bu yarışmayı düzenledik. 52 üretici başvurdu. Tirebolu fındığının daha kaliteli olduğunu göstermek için üreticiyi teşvik etmek istiyoruz. Dünyada Giresun fındığının kalitesi belli, Tirebolu fındığı da Giresun içinde çok önemli bir yere sahip" diye konuştu.

Bölgede külleme hastalığının yaygın olduğunu bu yüzden dereceye girenlere külleme ile mücadelede kullanılmak üzere ilaçlama makinesi vereceklerini de kaydeden Yaman,  bunu geleneksel hale getirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

'FINDIĞIN BİLİNİRLİĞİ ARTACAK'

İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı da etkinlik sayesinde ilçe fındığının kalitesinin artacağını dile getirerek şunları söyledi:

"Tirebolu'nun en önemli geçim kaynağı fındığın kalitesinin ortaya çıkması için bu yarışma yapıldı. Türkiye'de ve dünyada Giresun fındığının kalitesi biliniyor. Aroması ve randımanı yüksek böyle bir yarışmayla gündeme taşınması Tirebolu fındığının bilinirliğini artıracaktır. Bundan sonraki yıllarda ilgi ve alakanın artacağını düşünüyoruz. Ayrıca mevsim koşullarını ve külleme hastalığını da düşünürsek randımanlar ortalamanın üzerinde."

- Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tirebolu Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title