Haberler

Giresun'da Anıt Park Yapılacak

Giresun İl Genel Meclisi, merkez ve Tirebolu ilçesinde Milli Mücadele Şehitleri için anıt park yapılması için altyapı çalışmalarına başlanılmasını kararlaştırdı.

Giresun İl Genel Meclisi, merkez ve Tirebolu ilçesinde Milli Mücadele Şehitleri için anıt park yapılması için altyapı çalışmalarına başlanılmasını kararlaştırdı.

İl Genel Meclisi Kültür Turizm Komisyonu Başkanı Çetin Çakıroğlu, valilikte yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, Giresunluların Kurtuluş Savaşı'na 42 ve 47. gönüllü alaylarıyla katıldığını söyledi.

Bir grup meclis üyesinin gönüllü alaylarının hatırasının yaşatılması için anıt parklar ile il giriş çıkışlarına "42. ve 47. Gönüllü Alayları (Giresun Uşaklarının) Şehrine Hoşgeldiniz" yazılı totemler yapılması yönünde öneri sunduklarını ifade eden Çakıroğlu, komisyon olarak bir rapor hazırlandığını ve gereğinin yapılması için ilgili kurumlar nezdinde girişimlere başlanıldığını belirtti.

Çakıroğlu, bunun yanı sıra Giresun Merkez ve Tirebolu ilçesinde Milli Mücadele Şehitleri için anıt park yapımının planlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlimizin övünç ve gurur kaynağı olan tamamı Giresun Uşaklarından kurulu 42. ve 47. gönüllü alaylarının yeni nesle aktarılması, ilimizi ziyaret eden turistlere anlatılması gerekmektedir. 1922 yılında Polatlı cephesinde kendisi ile alayının tamamı şehit düşen Tirebolulu Hüseyin Avni Alparslan ve askerleri için Tirebolu'ya, 47. Alay Komutanı Osman Ağa ve askerleri için de il merkezinde anıt parklar yapılacak."

Çakıroğlu, çalışmalar için Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdare, Giresun Turizm Altyapı Birliği (GİRTAB), belediyeler ile ilgili kurumlar tarafından alt yapı proje çalışmalarının yürütüleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tirebolu Politika Güncel Haberler

title