Haberler

Giresun'da 'AB Hibeleri ve Yerel Yönetimler' Toplantısı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (Dkbb) Genel Sekreteri Halil Memiş, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Bulunan Belediyelerin Proje Üretimi Konusunda Ehil Hale Gelmesi İçin Çalışmalar Yaptıklarını Söyledi.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) Genel Sekreteri Halil Memiş, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan belediyelerin proje üretimi konusunda ehil hale gelmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Giresun Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Avrupa Birliği (AB) Hibeleri ve Yerel Yönetimler Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan DKBB Genel Sekreteri Memiş, birlik olarak tüm mevzuat ve belediyecilikle ilgili konulardaki çalışmaların yanı sıra yaklaşık 2 yıldır AB uyum sürecinde uygulanan hibe projeleri hakkında da bölge belediyelerini bilgilendirdiklerini belirtti. Ordu ilinin de dahil edilmesi durumunda birlikteki belediye sayısının 225 olduğunu kaydeden Memiş, birlik olarak bütün bu belediyelerin AB hibe fonlarından yararlanması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan bütün belediyeleri proje üretimi konusunda ehil hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Memiş, "Proje hazırlanması teknik unsurları içeren, bir ucu da yazıya dökülmesi gereken bir durumdur. Birlik olarak hibeden yararlanmak isteyen tüm belediyelere yönelik olarak onların projelerinin hazırlanması noktasında fiilen yer almamız, teknik olarak ve personel açısından mümkün değil. Zaten istediğimiz de bu değil. Bizim istediğimiz belediyelerimizi proje üretir hale getirmektir. Birlik olarak belediyelerimize yol göstererek, projeler hazırlama noktasında eğil duruma gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Memiş, belediyelerin hangi tür hibeler için başvurabilecekleri, bölgenin öncelikerinin neler olduğu, hangi tür projelerin hibe alma şansının daha yüksek olduğu gibi konularda belediyelere destek olmayı sürdürdüklerini kaydederek, proje başvuru aşamasında da talep eden belediyelerin bu projelerinin incelenerek yönlendirmeler yapabileceklerini ifade etti.

(AÇ-MU-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title