Haberler

Giresun Canikli: Şehitlerimizin Katili Terör Örgütü Mensupları Öldürüldü

Canikli: Şehitlerimizin katili terör örgütü mensupları öldürüldüTEMEL atan ve açılışlar yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'lu şehit Ufuk Bingöl'ün dün toprağa verildiğini hatırlattı, "Bu sabah itibariyle şehitlerimizin katili terör örgütü mensupları öldürüldü.

Canikli: Şehitlerimizin katili terör örgütü mensupları öldürüldü

TEMEL atan ve açılışlar yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'lu şehit Ufuk Bingöl'ün dün toprağa verildiğini hatırlattı, "Bu sabah itibariyle şehitlerimizin katili terör örgütü mensupları öldürüldü. İnsansız hava aracıyla yerleri tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı sonucu bölgedeki 8 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Aksu Mahallesi'nde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan ve 750 günde bitirilmesi planlanan 350 yataklı hastanenin bölgeye hizmet vereceğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Bu millet her şeyin en güzeline layık. Bugün Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanma kalitesi, seviyesi batı ülkelerinin ortalamalarının üzerine çıkmıştır. Bir İngiliz vatandaşının kendi ülkesinde faydalandığı sağlık hizmetinin kalitesi Türkiye'de Türk vatandaşının faydalandığı sağlık hizmetinden kesinlikle fazla değildir. Sağlık hizmetlerimiz hızla daha üst noktalara çıkıyor. Bu hizmetler de her yere adil bir şekilde dağıtılıyor" diye konuştu.

2016 yılının üçüncü çeyreğinde ekonomide bir miktar küçülme yaşanmasının ardından uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü hatırlatan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şöyle devam etti:

'Uluslararası derecelendirme kuruluşları, ' Türkiye güçlü büyüme performansını kaybetmiştir, bundan sonra büyümeye devam edemeyecek' anlamına gelen gerekçelerle Türkiye'nin notunu düşürdü. Ama onlar dahil hiç kimsenin beklemediği bir gelişme yaşandı. 2016 yılının dördüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 3,5 gibi inanılmaz oranda büyüdü. Yani bir önceki çeyrekte 1,8 küçülmeden sonra yüzde 3,5 büyüme gerçek anlamda birileri için şok oldu. İnanmadılar, inandıramadık. 2016'nın üçüncü çeyreğindeki eksi büyümeyi gerekçe göstererek Türkiye'nin kredi notunu düşüren derecelendirme kuruluşları, dördüncü çeyrekteki yüksek büyüme oranından ve Türkiye'nin güçlü büyüme performansının sürdüğünün tespit edilmesinden sonra bakalım nasıl bir karar alacaklar' Şimdi onlardan haber bekliyoruz.?

"ŞEHİTLERİMİZİN KATİLİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI ÖLDÜRÜLDÜ"

Temel atma törenin ardından Keşap İlçesi'ne giden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, burada da Hükümet Konağı'nın açılış törenine katıldı. Burada konuşan ve Giresunlu şehit Ufuk Bingöl'ü dün sonsuzluğa uğurladıklarını hatırlatan Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün hiçbir şehidin kanının yerde kalmayacağını söylediğini hatırlattı. Bölgedeki 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Canikli, 'Bu sabah itibariyle şehitlerimizin katili terör örgütü mensupları öldürüldü. İnsansız hava aracıyla yerleri tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı sonucu bölgedeki 8 terörist etkisiz hale getirildi. Bu toprakları terk edene kadar, bir tane terörist kalmayıncaya kadar Allah'ın izniyle bu mücadele devam edecek. Bu mücadeleden hiç kimse bizi vazgeçiremez' dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda da açıklamalarda bulunan Canikli, mevcut hükümet sisteminin babayı oğula düşman edebileceğini söyledi. Mevcut sisteminin Almanya'da uygulanması halinde 10 yıl içerisinde ekonomisinin çökeceğini ve ülkede birlik ve beraberliğin kalmayacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli, yeni sistemle ilgili olarak şöyle konuştu:

'Yeni sistemle ilgili olarak, 'Cumhurbaşkanı bir cümleyle meclisi feshedip milletin meclisini kapatabiliyor' deniliyor. Yalan, kesinlikle kuyruklu yalan. Eğer Cumhurbaşkanı bizim önerdiğimiz sistemde meclisi feshederse kendisinin de işi bitiyor, kendisinin de görevi bitiyor. Kendisi de seçime gidiyor otomatik olarak. İnanılmaz bir sistem, harika bir denge kuruluyor. Bu yetki niye var; sistem herhangi bir nedenle kilitlendiği zaman Meclis ve Cumhurbaşkanı birbirine düştüğü zaman, birinin 'ak' dediğine diğeri 'kara' dediği zaman o zaman meselenin çözülmesi gerekiyor. Kördüğümün çözülmesi gerekiyor. Kim çözecek kördüğümü? Millet.?

Daha sonra 15 Temmuz Spor Kompleksi'nin açılışını yapan Canikli, Sanayispor Kız Futbol Takımı oyuncularıyla sohbet etti, penaltı atışı yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Giresun Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

title