Haberler

Giresun Belediyesi'nin Altyapı Çalışmaları

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır Yılmaz, Belediye Olarak Giresun'da Altyapı Çalışmaları İçin Bugüne Kadar 14 Milyon YTL Harcama Gerçekleştirdiklerini Söyledi.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır Yılmaz, belediye olarak Giresun'da altyapı çalışmaları için bugüne kadar 14 milyon YTL harcama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yılmaz, belediyede düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yerel basında belediyenin gayrimenkullerinin satışıyla alakalı eleştirisel haberlerin yeraldığını hatırlattı. Yerel basında çıkan haberlerin doğru olmadığını savunan Yılmaz, haberlerin Giresunlu'nun kafalarını karıştırmak amacıyla yayınlandığını iddia etti.

Giresun Belediyesi'ne ait gayrimenkullerin belediye meclisi tarafından alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilebileceğini hatırlatan Yılmaz, satışlardan elde edilen gelirlerin tamamının Giresun'u daha modern bir kent haline getirmek için kullanıldığını vurguladı.

Yılmaz, yine yerel basında yeralan Giresun Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili haberlerin de doğru olmadığını öne sürerek, belediyenin tamamı yatırımlardan kaynaklanan İller Bankası'na 6 milyon 500 bin YTL borcunun bulunduğunu kaydetti.

Belediye olarak Giresun'da altyapı çalışmaları için bugüne kadar 14 milyon YTL harcama gerçekleştirdiklerini aktaran Yılmaz, "Giresun Belediyesi olarak altyapıya büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda yeni su depoları ve şebekesinin yapılması için 6 milyon 500 bin YTL harcama gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin 2004 yılı itibariyle su depoları hacmi 16 bin 500 metreküp iken, 3 yıl içerisinde 8 bin 200 metreküp ilave depo yapılarak toplam su depolama kapasitesi yüzde 50 artırılmak suretiyle 24 bin 700 mehtereküpe çıkarıldı. Depolarımızın internet üzerinden kontrol edilebilir hale dönüştürülerek enerji ve iş gücü tasarrufu elde edilebilmesi için otomasyon sistemine geçilmiştir. Bunun için 280 bin YTL harcama yapıldı. Depolarımızın ve terfi merkezlerinin etraflarının koruma altına alınması için 161 bin YTL harcandı. Yine büyük önem verdiğimiz yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapımı için 6 milyon 500 bin YTL harcama yapılacak. Kayadibi, Samanlıkkıranı ve Erikliman Mahalleleri'miz hariç kentimizde kanalizasyon sıkıntısı kalmadı. Bu 3 mahallemizde de 2 yıl içerisinde kanalizasyon çalışmaları tamamlanacak. Yaklaşık 25 bin metrekare yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yaptık. Belediye olarak tüm bu çalışmalarımız sorunucunda altyapıya 14 milyon YTL harcama yapmış olacağız" diye konuştu.

Yılmaz, Giresun'da zaman zaman su kesintilerinin yaşandığını, bunun yüzde 95'inin kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek Giresun halkından kesintiler için özür dilediklerini ifade etti.

Giresun'da asbets borularla sağlanan içmesuyu hattının değiştirilerek daha sağlıklı hale dönüştürülmekte olduğunu dile getiren Yılmaz,"Kente su sağlayan borular son derece sağlıksız bir hal almış durumda. Giresun halkının son derece sağlıksız olan bu borulardan su içmelerine gönlümüz razı olmadı. Belediye olarak bu boruları değiştirme çabası içerisindeyiz. Asbest boruları yüksek basınca dayanıklı PVC borularla değiştiriyoruz. Böylelikle halkımız daha sağlıklı su içme imkanına kavuşacak. Bu çalışmalarımız sürecinde de yaşanacak su kesintilerinde halkımızdan anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(AÇ-ÖS

19.03.2007 16:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title