Haberler

Giresun: Bbp Genel Başkan Yardımcısı Özbaş'tan Papa'nın Ziyareti ile İlgili Açıklama

Büyük Birlik Partisi (Bbp) Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, Papa 16. Benedict'in İyi Niyetli Olması Halinde Kendisine Türk Misafirperverliğinin En İyi Şekilde Gösterileceğini, Ancak Ayasofya'da Ayin Yapmak İçin Geliyorsa O Zaman Misafir Olarak Kabul Edilemeyeceğini Kaydetti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, Papa 16. Benedict'in iyi niyetli olması halinde kendisine Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterileceğini, ancak Ayasofya'da ayin yapmak için geliyorsa o zaman misafir olarak kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Partisinin Giresun İl Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Özbaş, gelecek hafta içinde Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Papa'ya iyi niyetli olması halinde Türk misafirperverliğinin en güzel şekilde gösterileceğini söyledi. Misafirin inancı ve siyasi görüşünün önemli olmadığını da dile getiren Özbaş, "Bu vatan topraklarına misafir gibi gelen iyi niyetli herkes başımızın tacıdır. Ancak sırf nifak yaratmak, sırf İstanbul'un dinler arası diyalogda başkentlik yapacak bir Hristiyan şehri olduğunu vurgulamak ve 500 seneden beri cami olarak bildiğimiz Ayasofya'da ayin yapmak için geliniyorsa, o bizim misafirimiz olamaz" dedi.

Özellikle 19. yüzyılın başlarında başta Anadolu olmak üzere Ortadoğu'da misafir gibi görünerek, bu bölgelerde yaşayanları Türkler'e karşı kışkırtmak için çalışan Avrupalı din adamlarının herkesçe bilindiğini kaydeden Edip Özbaş, "Birinci Dünya Savaşı öncesinde Avrupa'dan gelerek, Anadolu'da ve Ortadoğu'da misafir gibi görünüp, hatta yörenin insanlarının diliyle konuşup, 'İslamiyet'le şereflendik' deyip de, sonradan bu insanları arkadan vuran, onbinlerce vatan evladımızın şehit olmasına sebebiyet veren nice misafirler gördük. Umarız, dileriz Papa o niyetle gelmiyordur. Ama tarih tekerrürden ibarettir. Eğer tarihtekiler gibi bu millete kötülük edecek, onu sırtından hançerleyecekse, geçmişte bu millete ihanet edenler hangi akibetle karşılaşmışlarsa, muhakkak suretle bu millete ihanet eden, kötülük yapanlar da aynı akibetle karşılaşırlar. Cenab-ı Allah onlara mutlaka cezasını verir. Biz buna böyle inanıyoruz" diye konuştu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, Ayasofya'da namaz kılan gençlerin Türk Milleti'nin hislerine tercüman olduklarını da iddia ederek, şunları söyledi:

"Şimdi kızıyorlar. 30-40 gencimiz Ayasofya'ya gitmiş, orada namaz kılmış diye. Kızmaya hakları var mı? Papa geliyor diye, onunla tokalaşmamak, seçimlerde onunla birlikte görülmenin kendilerine zarar vereceği düşüncesiyle Avrupa'ya kaçıyorlar. O gençler hiç olmazsa, "Biz Fatih'in, Osmanlı'nın torunuyuz" diyerek Ayasofya'ya gittiler. Şükür namazı kıldılar. Bu milletin hissiyatına tercüman oldular."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title