Haberler

Giresun Adası'nda Turizm Eylem Planı

Giresun Turizmi’ne yönelik yapılan projeler kapsamında ‘’Botanik Ada Projesi Eylem Planı’’ Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Giresun Turizmi'ne yönelik yapılan projeler kapsamında "Botanik Ada Projesi Eylem Planı" Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Toplantıda Giresun Adası'nın turizme kazandırılması ve sürdürülebilir bir destinasyon haline getirilmesine yönelik olarak adanın doğal, kültürel,mitolojik ve fiziksel özellikleri ve bu özelliklerden yararlanılarak yapılabilecekler görüşüldü.

Giresun'un 4 bin yıldan daha eski bir şehir olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Karahan, bu değerlerin gün yüzüne çıkmasının bir hayli önem taşıdığını söyledi. Turizm ve adayla ilgili olarak 1 Hazirandan itibaren tekne turlarının başlayacağını kaydeden Vali Karahan, Giresun Kalesi ziyaretlerinde trafik akışının çözüme kavuşturulacağını söyledi. Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve İŞKUR tarafından kıyı şeridi kapsamında plajlarda temizlik çalışmalarının başlayarak bu alanların çöp sorunlarının halledileceğini belirten Vali Karahan, yaz boyunca 20 kişilik ekiple yaylalarda da temizlik çalışmalarının devam edeceğini, bu sayede yaşanılabilir plajlar ve yaylaların Giresun ili bünyesinde var olacağını kaydetti.

Toplantıda Ada'nın turizme kazandırması hedefiyle başlatılan proje kapsamında Giresun Adası'na bu yıl için teknelerle 20 binin üzeri turistin gidebilmesi için bağlantıların gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Projeyle, Ada'ya iskele yapılarak Ada'da hizmet verecek hizmet mekanlarının turizme yönelik oluşturulacak. Ada'ya gelecek turistlere yönelik olarak 'Zamana Yolculuk' destinasyonları düzenlenecek ve Ada'da turizm aktivitelerinin gerçekleşmesine yönelik Üçkayalar Balıkçı Barınağı'nın yeniden revize edilip hareket iskelesi haline getirilecek. Ayrıca, balıkçı barınağının doğusunda kalan büyük dolgu alanın turizm ve kent yaşamı için yeniden düzenlenecek.

Projeye göre, çevresel düzenlemelerin yanı sıra Zamana Yolculuk Projesi kapsamında Ada ile ilgili Herkül'ün Altın Post Efsanesi,Hz. Yusuf Heykeli, Kralın kızı ile Çoban Aşkı, ve Amazon Efsanelerinin Giresun Adası'na gelen gezginlere seyirci değil aktif bir katılımcı olarak sunulacak. Kuş ve bitki envanterinin güncellenerek, ekolojik değerlerin korunması adına yapılacak çalışmayla, Giresun Adası'nın mevcut kuş popülasyonunun turizmle değer kazandırması bekleniyor.

DOKAP'tan proje için 6 milyon 500 bin TL ödeneğin hazır olduğu, 3 yıl içinde toplam 17 milyon 500 bin TL'lik bütçenin projeye aktarılacağını bilgisi verildi.

DOKA tarafından ise Botanik Ada Projesi'nin fizibilitesinin hazırlandığını, Giresun genel turizm destinasyonlarıyla ilgili fizibilitenin hazırlanmasının da planlandığı belirtildi.

Toplantıya Vali Karahan'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Külekçi, Çevre Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, DOKAP Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Bilgin, DOKA İl koordinatörü Murat Aladağ, GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Tamer Uzuner, Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adanır, Projenin mimari Şükrü Henden katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Adası Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title