Haberler

Gimsan Kapasitesini Yüzde 39 Artıracak

Gimsan Gediz İplik, Kapasitesini Yüzde 38.6'ya Çıkarmak İçin 1.8 Milyon Euro'luk Yatırım Kredisi Sağladığını Açıkladı.

Gimsan Gediz İplik, kapasitesini yüzde 38.6'ya çıkarmak için 1.8 milyon Euro'luk yatırım kredisi sağladığını açıkladı.

Gimsan Gediz İplik ve Mensucat Sanayi'nden İMKB'ye gönderilen açıklamada, fason olarak, open-end üretim hattında viskon iplik ile ring üretim hattında penye iplik üretildiği anlatıldı. Açıklamada, ayrıca örme işletmesinde de fason üretim yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, günlük ortalama üretim open-end ve ring hattında toplam 13 ton, örme işletmesinde ise günlük 4.5 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, open-end üretim hattındaki hazırlık makinelerinin günlük ortalama 10 tonluk kapasitesine karşın günlük 4.8 tonluk üretim yapıldığına işaret edildi. Kalan kapasitenin kullanılması için 3 adet open-end makinesi ile 1 adet cer makinesi için yatırım yapılması gerektiği ifade edilen açıklamada, bu yatırımla open-end ve ring hattında toplam üretimin ortalama günlük 13 tondan 18 tona çıkacağına işaret edildi. Açıklamada bu kapsamda üretimde yüzde 38.6 oranında artışın sağlanacağı vurgulandı.

Söz konusu yatırımlar için gerekli alt yapının hazır olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca yatırımlarla birim kilogram maliyetinin de düşürerek faaliyet karlılığını artıracağı kaydedildi. Bu makinelerin Rieter firmasında toplam 1 milyon 740 bin Euro peşin bedelle alınmasına karar verildiği bildirildi.

Bu yatırımın finansmanı için Oyak Anker Bank Frankfurt üzerinden 5 yıl vadeli, ilk yıl anapara artı faiz geri ödemesiz, 1 yıl için faiz oranı 12m Eurobor artıyüzde 1, her yıl faiz oranı karşılıklı mutabakatla belirlenerek sağlamak için 1 milyon 800 bin Euro tutarında yatırım kredisi sağlandığı kaydedildi.

Makinelerin 5 Haziran 2007 tarihi itibariyle Almanya'dan yüklenerek 15 Haziran tarihine kadar teslim edilmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada, bu makinelerin yaklaşık 1 ay içinde montajının yapılarak üretime hazır olmasının planlandığı anlatıldı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title