Haberler

Gik Üyelerinden, Ağar'a "Kongreyi Ertele" Mesajı

Demokrat Parti'de, Bu Hafta Sonu Yapılacak Olan Olağanüstü Büyük Kongre'nin İptali İstemiyle, Muhalif Grubun Öncülüğünde Genel İdare Kurulu Toplandı. Gerekli Çoğunluk Sağlanamadığı İçin Kurul Kararı Alınamayan Toplantıda, "Kongrenin Ertelenmesi" İçin Genel Başkan Ağar'a Tavsiye Kararı Çıktı.

Olağanüstü Büyük Kongre'ye hazırlanan Demokrat Parti'de, Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu'nun çağrısıyla Genel İdare Kurulu toplandı. Gerekli çoğunluğun sağlanamadığı toplantı sonrası Genel Başkan Mehmet Ağar'a "Olağanüstü kongrenin ertelenmesi" konusunda tavsiye kararı çıktı.

DP Genel Merkezi yaklaşan kongre öncesinde hareketli saatler geçiriyor. Genel Başkan Yardımcısı Ensarioğlu'nun çağrısıyla bugün toplanan ancak yeterli çoğunluk sağlayamayan GİK üyeleri, Genel Başkan Mehmet Ağar'dan kongenin ertelenmesini istedi. GİK üyesi Ayla Özbek'in şerh koyduğu tavsiye kararında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu mevcut şartlar göz önüne alınarak ve ilçe ve il kongrelerinin yapılıp yenilenmiş delege ile Büyük Kongre'nin yapılması ve taban iradesinin bu yolla tavana yansımasının sağlanması için ertelenmesine, erteleme işlemlerinin yasalar ve Parti Tüzüğümüz hükümleri uyarınca en kısa sürede tamamlanarak teşkilatımıza, delegelerimize, ilçe seçim kuruluna ve kamuoyuna duyurulmasına karar verilmiştir."

DP GİK'in toplanmasına öncülük eden Genel Başkan Yardımcısı Ensarioğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, kongrenin bir oldu bittiye getirilmesinden huzursuz olduklarını belirterek, "Olağanüstü Kongre ertelenmelidir. Bir oldu bittiyle karşı karşıya kalınmamalıdır. Çok önemli olayların yaşandığı bu günlerde kongrenin zamanlaması yanlıştır" diye konuştu. (ANKA)

(KA/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title