Haberler

Gik-der Mahkemeye Gidiyor

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (Gik-der) Başkanı Selim Nas, Gümüşhane'deki Tünellerde Aydınlatma Bulunmadığı İçin Karayolları Yetkililerini Mahkemeye Vereceklerini Söyledi.

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİK-DER) Başkanı Selim Nas, Gümüşhane’deki tünellerde aydınlatma bulunmadığı için Karayolları yetkililerini mahkemeye vereceklerini söyledi.

Başkan Nas, GİK-DER Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Akın Demir ile yaptığı basın açıklamasında, Gümüşhane’deki 17 tünelin ışıklandırmasının olmadığından dolayı karayolları yetkilileri ile yazışmalarını sürdürdüklerini belirterek, yerel mahkemeden sonuç alamadıkları taktirde, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklarını söyledi.

GİK-DER Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Akın Demir ise, konunun vahim olduğunu belirterek, ışıklandırma sorunu nedeniyle tünellerde ölümlü birçok kazanın meydana geldiğini ifade etti.

GİK-DER Başkanı Selim Nas’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karayolu ulaşımında tünellerin en fazla olduğu illerin başında Gümüşhane gelmektedir. Geçmiş yıllarda yapılan tüneller ulaşımı rahatlatması yanında, tünellerin ışıklandırılmaması, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan ulaşıma açılması adeta ölüme davetiye çıkarmaktadır.Her yıl vatandaşlarımızın can ve mal kaybına sebep olan bu tünellerin durumuyla ilgili Karayolları yetkilileriyle görüşmemizde tünellerin kısa olması, ışıklandırılma yapılmasının maliyetinin yüksek olması ve TEDAŞ’la anlaşamamaları vb. sebeplerden tünellerin ışıklandırılması yapılmadığını söylediler. Gümüşhane halkı adına Karayolları yetkililerine sormak istiyoruz; Bir insanın canı trilyonlardan daha kıymetli değil midir? Karayollarının sergilemiş olduğu bu davranış sosyal devlet anlaşışına aykırı olduğu gibi bir insan hakkı ihlalidir. Trilyonlarca para harcanarak yapılan bu tünellerin sudan sebeplerle ışıklandırılmaması bir hizmet kusuru olması yanında bir sorumsuzluk örneğidir. Ülkemizde birçok yerdeki tünellerin ışıklandırılması yapılmışken ve hatta Trabzon bölgesinde bulunan tünellerin her türlü ışıklandırma ve güvenlik önlemleri tamamlanırken, Gümüşhane’deki tünellerde bu yönde herhangi bir girişim olmaması ilginçtir. Ayrıca Karadeniz’i doğuya bağlayan en önemli yol güzergahı olan Gümüşhane’deki bu tüneller ödenek olmaması gibi bahanelerle eksiklikleri giderilmezken, Karadeniz’i doğuya bağlayacak güzergaha alternatif olan Rize- Erzurum arasındaki Ovit dağı güzergahına 13 tünel yapılması dikkat çekici bir durumdur. Acaba gizli bir el Gümüşhane güzergahındaki tünellerin bakımsız ve eksikliklerinin giderilmesini engelleyerek diğer güzergaha mı yönlendiriliyor sorusuzunu sormadan edemiyoruz. Bu tünellerde kaç vatandaşımızın daha yaşamını yitirmesi gerekiyor ki bu tüneller ışıklandırılsın. Hiç bir kurum ve kuruluş Gümüşhane insanının canını ve malını ucuz dur anlayışı içerisinde hareket etme gafletine düşmesin. Bu memleketin aziz insanın kesip attığı tırnak dahi trilyonlarla ölçülemez. GİK-DER ( Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu) olarak bu tüneller ışıklandırılana kadar bu konuda her türlü hukuki girişimimizi sürdüreceğiz. Şuanda Karayolları ile bir takım yazışmalarımız devam etmektedir. Bu yazışmalarımız bittiği zaman olumlu bir sonuç alamasak tünellerin ışıklandırılması için idari yargıya başvuracağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AHİM) kadar gitmeye kararlıyız.Bu konuda gerekli dava dilekçesini hazırlamış bulunmaktayız yazışma sonucuna göre hareket edeceğiz. Son olarak şunu belirtmek istiyoruz ki; Bu tünellerde meydana gelecek her türlü can ve mal kaybından başta Karayolları Genel Müdürü olmak üzere Karayollarının yetkilileri sorumlu olacaktır.Bu sorumluluk her vicdan sahibi insanın kaldıramayacağı ağır bir sorumluluktur.Ayrıca buradan bir çağrımızda yeni seçilen Milletvekillerimize olacak; Lütfen bu konuyu öncelikli konuların arasına almalarını istirham ediyoruz.”

(OY-İRT-Y)

19.08.2007 20:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title