Haberler

Gıdada taklit ve tağşiş yapan işletmelerin açıklanması

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Tarım ve Orman Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 618 firmaya ait 1211 parti ürünün yer aldığı listede, isim benzerliği nedeniyle mağdur olan firmalar olduğunu bildirdi.

Yağmur, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Adana'yı kimsenin lekelemeye hakkı olmadığını belirtti.

Oda olarak denetlemelerine devam ettiklerini ifade eden Yağmur, üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Listede isim benzerliği nedeniyle mağdur olan işletmeler de olduğunu belirten Yağmur, bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yağmur, "Listede kırmızı ette kanatlı eti bulunan 'Bolkepçe' firması var. Numune alınan bu işletme ile şu anda yaygın olarak bilinen işletme aynı değil. 'Kardeşler Bolkepçe' olarak faliyet gösteren firmanın bununla alakası yok. Bu lokantada denetimde sağlığa aykırı hiçbir ürün bulunamamıştır. Söz konusu diğer işletme, bu kurumla karıştırılmamalıdır. " dedi.

Kardeşler Bolkepçe işletmecisi Mustafa Dağoğlu da 3 şubeyle faliyete devam ettiklerini belirtti.

Son açıklanan listede ürünlerinden kanatlı eti bulunun işletmenin kendileriyle alakası olmadığının altını çizen Dağoğlu, şunları söyledi:

"Bir isim benzerliğinden dolayı mağdur oluyoruz. Bu istenmeyen durumla ilgimiz olmadığı halde olay özellikle sosyal medyada bizimle alakalandırılmaya çalışılmaktadır. Bizim firmamızın ismi tescil edilmiştir. Bizim şubelerimizde hiçbir olumsuz unsur bulunmamıştır. Kendimiz yemediğimiz, çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir şeyi müşterimize sunmadık. Hile yapmadığımız halde bu olayın bize mal edilmesi ahlaksızlıktır. Bu konuda karalama çalışması yapanlara karşı hukuki girişimlerde bulunacağız."

Kaynak: AA / Güncel

bitkisel yağ Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title