Haberler

Gıda ve Beslenme Koordinasyon Konseyi Kuruluyor

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Denekleri Federasyonu (Tgdf) ve Türkiye Diyetisyenler Derneği (Tdd) Tarafından İmzalanan İşbirliği Protokolü Çerçevesinde "Gıda ve Beslenme Koordinasyon Konseyi" Kurulacak.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Denekleri Federasyonu (TGDF) ve Türkiye Diyetisyenler Derneği (TDD) tarafından imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde "Gıda ve Beslenme Koordinasyon Konseyi" kurulacak.

Gıda sanayinin gelişimi ve Türk halkının güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla TGDF Başkanı Şemsi Kopuz ve TDD Başkanı Sacide Gümüşel tarafından 5 Eylül 2007 Çarşamba günü bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan TGDF Başkanı Kopuz, halkın sağlıklı ve dengeli beslenmesinde, fiziksel aktivitenin desteklenmesinde gıda ve içecek sanayinin kendine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ettiğini söyledi. Kopuz, "Kurulduğu günden bu yana federasyonumuz Türkiye'de de bireylerin yeterli ve

dengeli beslenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesine yönelik çabalarını arttırarak sürdürmüştür. Bu amaçla sanayimiz beş alana odaklamıştır; sağlıklı yaşam tarzlarının geliştirilmesi, yeni ürün ve seçeneklerin sunulması, tüketicilerin bilgilendirilmesi, reklam ve pazarlama faaliyetleri ile işyeri sağlığının geliştirilmesi. Gıda sanayi olarak beslenmenin multi disiplinel bir konu olduğunu tekrar hatırlatmak, halkımızı bu yanlışlardan arındırmak ve sektörümüzün spekülatif bilgilerle yıpratılmasının

önüne geçmek hedefindeyiz. Tüm bu nedenlerden dolayı bugün huzurlarınızda Türkiye Diyetisyenler Derneği ile işbirliği protokolünü imzalamaktan gurur duyuyorum" dedi.

TDD Başkanı Sacide Gümüşel de yaptığı konuşmada, Türkiye'de görev yapan tüm diyetisyenlerin öncelikli hedefinin kişilerin sağlıklı beslenmelerinin sağlanması olduğunun altını çizdi. Gümüşel, "Avrupa Diyetisyen Dernekleri Federasyonu (EFAD) üyesi olan derneğimiz bu amaçla, diyetetiği bilimsel ve profesyonel düzeyde geliştirmeyi hedefleyerek sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda gıda sanayinin en büyük kuruluşu ile hareket etmekten mutluluk duymaktayız. Sağlıklı toplum ve sağlıklı bireyler yetişmesi

konusunda sahip olduğumuz sorumlulukların başında toplumun doğru bilgilendirilmesi gelmektedir. Ehil olmayan kişiler tarafından halkımızın beslenme konusunda yanlış bilgilendirilmesini engellemek için sanayi, akademi ve bürokrasi temsilcilerinin katılımıyla kurulacak Gıda ve Beslenme Koordinasyon Konseyi ile toplumumuzun sağlık ve güvenli beslenmesi yolunda gıda sanayi ile önemli bir adımı birlikte atmış olacağız" şeklinde konuştu.

TGDF ve TDD arasında imzalanan işbirliği protokolü "Gıda ve Beslenme Koordinasyon Konseyi" kurulmasını öngörüyor. Konseye Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Denekleri Federasyonu Genel Başkanı'nın başkanlık etmesi ve konseyin çeşitli üniversitelerle işbirliği içinde hareket ederek belirlenen faaliyetlerin gerçekleşmesinde aktif olarak rol alması hedefleniyor.

(ERÖ-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title