Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütünce barajlara yönelik saldırılara ilişkin, "Bunlar, taş atacak çocuk bulamayız diye, eline el yapımı bomba tutuşturacak genç bulamayız diye barajların yapılmasını istemiyorlar.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütünce barajlara yönelik saldırılara ilişkin, "Bunlar, taş atacak çocuk bulamayız diye, eline el yapımı bomba tutuşturacak genç bulamayız diye barajların yapılmasını istemiyorlar. Bunlar onun için kamu yatırımlarının önünü kesmeye çalışıyorlar. İssizlikten, yoksulluktan, fukaralıktan bunlar nemalanıyor. Bunun propagandasını yapıyorlar" dedi.

Bakan Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nın Bağlar ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirdiği bayramlaşma törenine katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, burada yaptığı konuşmada, İslam aleminin buruk bir bayram yaşadığını belirterek, neredeyse bütün uzuvları kanayan bir organizmaya benzediğini söyledi.

Irak, Suriye ve Mısır'ın kan gölüne dönüştüğünü, zulmün buralarda kol gezdiğini anlatan Eker, İslam alemi ve Ortadoğu'nun bugünkü yaşadığı zulümlere maruz kalmaması için AK Parti'nin kurulduğunu kaydetti. Bakan Eker, "Belli bir noktaya geldiğinde de maalesef bir takım örgütler, onların bir takım işbirlikçileri, bir takım anlayışlar AK Parti'nin yürüyüşünü engelleme, AK Parti'nin Ortadoğu ve İslam alemini de kalıcı bir barış coğrafyasına dönüştürme projesini engellemek için çaba içerisinde oldular. İnanın Kürt meselesi bu projenin bir parçası" diye konuştu.

"Yalan, yanlış propagandalarla halkın zihnini bulandırmaya çalıştılar"

"AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve önderliğinde 13 senedir çözmeye çalıştığımız bu mesele Ortadoğu'yu kana bulamak isteyenlerin bu projesine engel olma çalışmasıydı" diyen Eker, "Biz bunu yapmaya çalıştık ama karşı taraf öyle propagandalar yapıyor ki, öyle yalanlarla halkı kandırmaya çalışıyor ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir söz söylüyor, Amerika'nın uygulamasına söylüyor, diyor ki; sizin havadan bombalamayla DAEŞ'i engellemeniz mümkün değil. Bak diyor, sizin yaptığınız işle bu iş çözülmedi, Kobani bunun yüzünden düşüyor, düştü. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu söyledi, bunlar kalktılar dediler ki; hükümet, Cumhurbaşkanı Kobani'nin düşmesini istiyor. Bu şekilde yalan, yanlış propagandalarla halkın zihnini bulandırmaya çalıştılar" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i ve Arap'ıyla bu coğrafyadaki herkesin gönlündeki barış ve huzur sisteminin projesinin adı olduğunu kaydeden Eker, "Biz dün, zalimlere ve zulme karşıydık, bugün de zalimlere ve zulme karşıyız. Nereden ve kimden gelirse gelsin zalimin yanında olmadık, zulmü alkışlamadık, onlara karşı durduk" dedi.

"İnsanların özgür şekilde oy kullanmalarını engellemeye çalıştılar"

Seçimlerde yaşananların herkes tarafından bilindiğini anlatan Eker, AK Parti teşkilatlarını bütün bu ortamlar içerisinde, gayretlerinden dolayı kutladı. Çalışmalar esnasında çok haksız saldırılarla karşı karşıya kalan AK Parti teşkilatının, yalan, iftira ve karanlık propagandalarla önlerinin kesilmeye çalışıldığını belirten Eker, şöyle konuştu:

"30 sene önce devlet adına bir takım insanların yaptıkları zulümler bu coğrafyada, bu şehirde vardı. Bugün o zulümleri terör örgütü, terör örgütünün destekçileri bu coğrafyada gerçekleştiriyor. Bunu hepimiz biliyoruz. İnsanların özgür şekilde oy kullanmalarını engellemeye çalıştılar. 'Devlet yatırım yapmıyor' diye insanları kışkırtacak, 'devlet işsizliğe çare bulmuyor' diye propaganda yapacak ama devletin yaptığı barajı da gidip bombalayacak. Bu zulümdür. Bunlar, taş atacak çocuk bulamayız diye, eline el yapımı bomba tutuşturacak genç bulamayız diye barajların yapılmasını istemiyorlar. Bunlar onun için kamu yatırımlarının önünü kesmeye çalışıyorlar. İssizlikten, yoksulluktan, fukaralıktan bunlar nemalanıyor. Bunun propagandasını yapıyorlar."

Bu coğrafyadaki insanların binlerce yıl dinleri, dilleri, kültürleri, inançları farklı olsa bile barış içerisinde bir arada yaşadığını vurgulayan Eker, şunları söyledi:

"AK Parti'nin tasavvuru barışın tesis edilmesidir. İnsanların tekçi anlayışa mahkum edilmemesidir. Ama inanın 50 sene önce Kürtçeyi yasaklayıp, insanları tekçi anlayışa zorlayan zihniyet, bugün terör örgütünün kendisi ve yandaşları tarafından aynı politika bu kere bunlar üzerinden uygulanıyor. Kendileri dışında hiç kimseye bir fırsat verilmesine tahammülleri yok. Herkesi tekçi, herkesi aynı örgüte sempati duymaya zorlayan bir anlayışı hayata geçirmeye çalışıyorlar. Millet bunu biliyor."

"Bu bölgede AK Parti'ye ihtiyaç var"

AK Parti döneminde gerçekleştirilen hizmetlere değinen Eker, Diyarbakır'da on binlerce kilometre köy yolu yapıldığını, bütün köylere içme suyu götürüldüğünü belirterek, hastaneler, okullar, kanallar, kavşaklar ve halkın refah seviyesini arttıracak yüzlerce projenin hayata geçirildiğini anlattı.

"Bu korkuyla ne barış gelir, ne hizmet gelir, bu korkuyla ne de işsizler iş bulma imkanına kavuşur" diyen Bakan Eker, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar belediyelerin ne hizmet yaptığını herkes biliyor. Doğrudur insanlar korkar, insani bir şeydir bu. Bu doğaldır ama değerli kardeşlerim bunun son yok. Bununla bir yere varılmaz. Bu korkuyla ne barış gelir, ne hizmet gelir, bu korkuyla ne de işsizler iş bulma imkanına kavuşur. O nedenle tam da bu umutsuz, bu ağır sorunu çözmek için AK Parti'ye ihtiyaç var bu bölgede. Bu bölgenin insanlarının onun için AK Parti'ye ihtiyacı var. Çünkü AK Parti herkesi kucaklayan, herkese hizmet götüren bir parti. Bugüne kadar hükümet olarak hiç ayrım yapmadık. Hiç 'şu bize oy verdi, şu bize vermedi' demedik."

"Biz ayrım yapmadık ama bunlar ayrım yapıyorlar"

Hakikatlerin ifade edilmesi gerektiğinin altını çizen Eker, şunları söyledi:

"Biz bir kanun çıkardık, niçin? Dedik ki; belediyeleri güçlendirelim. Yani belediyeler daha iyi hizmet yapsınlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni de Mardin'i de, Van'ı da, Şanlıurfa'yı da büyükşehir belediyesi yaptık. İl sınırları belediye sınırları olsun diye. Eskiden özel idareler tarafından yapılan bir takım hizmetler, belediyelere verildi o imkanlar. Parasıyla, geliriyle, sorumluluğuyla...Biz köylere gidiyoruz, bizim rakip partimize oy vermeyenlerin cezalandırıldığını gördük. İnsanlar tehdit ediliyorlar, Onların 1-2 kilometrelik köy yolları yapılmıyor. Biz ayrım yapmadık ama bunlar ayrım yapıyorlar. Buna karşı sesimizi yükseltmemiz lazım. Nasıl? Doğruyu söyleyeceğiz, hakkı söyleyeceğiz, zalime ve zulme karşı duracağız. Bunlar zulmediyor. Bunlar insanların kendilerini ifade etmesine imkan ve fırsat vermiyor. Güç ellerinde olsa inanın zorbalıkla, zorlukla insanları karşı karşıya bırakıyorlar. Onun için AK Parti teşkilatları olarak umut olmaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle hakikatlere anlatmayı sürdüreceğiz. Ne olumsuzluklara ne karamsarlığa kapılacağız.

Umut ve sabır bizim sarılacağımız önemli iki kavram ama bir üçüncüsü de muhakkak suretle hakikatlere doğru bir şekilde anlatmak. Çünkü bunların kara propagandaları var. Bunlar hem adamı dövüyor, hem de 'imdat' diye bağırıyor. Sanki döven o değilmiş gibi propaganda yapmasını da beceriyorlar. Onun için buna karşı teşkilatlarımızın daha aktif olması lazım. Daha cesur olmak zorundayız. Hakikatleri korkmadan ifade etmek durumundayız çünkü bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur."

"Bizim dışımızdaki 3 parti bir araya gelmiyor"

Koalisyon görüşmelerine değinen Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim dışımızdaki 3 parti, bir araya gelmiyor. O diyor 'ben onun yanında yer almam', diğeri diyor 'ben onun yanında yer almam', öteki diyor 'ben hiçbir formülün içinde olmam.' Herkes bir şeyler söylüyor. Peki memleketin hükümeti ne olacak? Memleketin idaresi ne olacak? Ülkeyi kim yönetecek? AK Parti, vazgeçilmez milletin değerlerine sahip bir partidir. Bu bölgede de bizim geleneklerimiz, örfümüzü, inancımızı yaşatacak olan bu değerlere sahip olan AK Parti'dir. Bir takım kendini bilmezlerin buranın kültürüne zarar vermesine biz seyirci kalmamalıyız. Çünkü biz insanlık tarihini uzun bir süreç olarak görüyoruz. Bu değerlere biz sahip çıkmak durumundayız ve AK Parti özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Kürt seçmen nezdinde önemli bir parti, önemli bir değerler bütünüdür. Buna sahip çıkmak, bunu korumak, bunu geliştirmek, bunu muhafaza etmek durumundayız. Bu bizim üzerimizdeki sorumluluktur."

Bakanlar çocuklarla bayramlaştı

Bakanlar Eker ve Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarla yapılan bayramlaşmanın ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavileri süren çocukları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Eker ve Yılmaz, daha sonra Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu'nu gezdi, buradaki çocuklara hediyeler dağıttı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndaki bayramlaşma törenine de katılan bakanlar, vatani görevlerini yapan askerlerle sohbet etti.

Eker ve Yılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü'nce polisevinde düzenlenen törende de kentte görev yapan polislerle bayramlaştı.

Kaynak: AA / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mehmet Mehdi Eker Cevdet Yılmaz Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title