Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Arnavutluk'ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından İşitme Engelli Çocuklar Enstitüsü'nde yaptırılan spor alanları ile yatakhanenin açılışını yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından İşitme Engelli Çocuklar Enstitüsü'nde yaptırılan spor alanları ile yatakhanenin açılışını yaptı.

TİKA'nın çalışmaları hakkında bilgi alıp, enstitü yetkilileriyle görüşen Çelik, burada yaptığı açıklamada, açılışını yaptıkları projenin son derece önemli bir hizmet olduğunu kaydetti.

Bakan Çelik, "Biz Türkiye olarak, yalnız Tiran'da, Arnavutluk'ta size dönük hizmetler değil, dünyanın dört bir tarafındaki kimsesiz, mağdur insanlara ve çocuklara aynı şekilde yardım götürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye'de devam eden savaşa işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Çocuklar öldürülüyor, çocuklar sakat kalıyor. Onları da biz kendi bünyemize alıyoruz, onlara da yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. İnsanlıktan uzaklaşmış dünyaya, insanlık dersi vermemiz gerekiyor. Bizim görevimiz, bu imkansızlıklar içerisinde olan dünya çocuklarına el uzatmaktır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde, bu ve buna benzer görevlere davet ediyoruz. Para diye bir şey varsa, bir değer ifade ediyorsa değerini bulacak yer bu tür yerlere yapılacak hizmetlerle söz konusudur."

"Tohumu toprağa emanet ettiklerini" vurgulayan Çelik, aynı şekilde çocukların da topluma emanet olduğunu söyledi.

Çelik, emanet olarak gördükleri çocuklara TİKA aracılığıyla bu hizmetleri ulaştırdıklarını belirterek, "Sağlıklı, güzel gelecekler diliyorum sizlere. Unutmayalım ki engelliler, fiziki olarak noksan olan, ayağı olmayan, kolu olmayan, gözü görmeyen insanlar değil. Gerçek engelliler, bütün fiziki imkanları olmasına rağmen çocuklara, toplum ve insanlığa karşı duyarsız olanlardır." ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, enstitüdeki çocukları Türkiye'ye davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

İşitme Engelli Çocuklar Enstitüsü Müdürü Azbie Ramaj da destekleri için TİKA'ya teşekkür ederek, TİKA projelerinin doğrudan çocuklara hitap ettiğini söyledi.

Enstitü bünyesindeki yatakhaneyi restore eden ve iki spor sahası inşa eden TİKA ile iş birliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Ramaj, 1963 yılında açılan enstitünün açılışından beri ilk kez böyle bir destek gördüğünü ifade etti.

Bakan Çelik, Tiran'daki temasları kapsamında Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani tarafından da kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Arnavutluk Türkiye Tiran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title