Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "(Asgari ücret bin 300 lira oldu, kıyamet koptu) gibi yansıtılması, aslında işverenler için son derece sıkıntılı, izahı zor bir durum.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "(Asgari ücret bin 300 lira oldu, kıyamet koptu) gibi yansıtılması, aslında işverenler için son derece sıkıntılı, izahı zor bir durum. Bu durumun getirdiği 'rekabet edememe sorunuyla ilgili ön açıcı bir şey yapın' talebi, çok haklı, doğru bir taleptir" dedi.

Çelik, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) 125. Yılı dolayısıyla düzenlenen "İnegöl'ün Yıldızları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, ilk kez soğuk savaştan sonra aşırı kutuplaşmayla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Bütün güçlerin Körfez Bölgesi ve Ortadoğu'da konuşlandığını ve eli tetikte beklediğini ifade eden Çelik, "Herkes orada ama herkes de kurtarmak için orada. Nasıl bir anlayışsa; gelen, bölgeye iyilik olsun diye geliyor. Çok enteresandır 'Beni davet ettiler diye geldim' diyor Rusya. Davet edilmiş, gelmiş. Koalisyon güçler de 'Biz orada olumsuz unsurları yok etmek için parlamentodan karar çıkardık geldik' diyor. Her gelen, her geçen vuruyor ve milyonlarca insan evinden, yurdundan oluyor ve bu insanların yollara düştüğü denizlerde 'atık' muamelesi gördüğü acı ve vahim tablonun arkasından huzur bekleniyor. Fevri değil, aklı selim davranışlar sergilemesi bekleniyor böyle hengame, ateş çemberi içinde bırakılan insanlardan" diye konuştu.

"Kimin maşası olduğunuz çok iyi ortaya çıktı"

Çelik, bölgedeki istikrarsızlığı Türkiye'ye taşımaya çalışanlara ve tam ayakları üzerinde durmuş, mazlum halkların ümidi olma noktasına gelmişken, ülkenin yükselişini aşağıya çekmeye çalışanlara karşı dik duruşun devam ettirilmesi gerektiğini aktardı.

Terörden 30 yıldır çok acılar çekildiğini vurgulayan Çelik, "Şehit, şehit, şehit, yüreklerimiz dağlandı. Peki derdiniz ne? Dert, demokrasiymiş. Buyurun demokratik açılımlar gerçekleştirildi. Derdin ne? Bölgelerarası kalkınmada eşitsizlik varmış. Buyurun Şanlıurfa'ya, Diyarbakır'a, Bingöl'e yapılan yatırımlar Bursa'ya yapılmıyor. Bunları oradaki vatandaşlarımız hak ettiği için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Neye itiraz ediyorsunuz, neyin terörü? Siz maşasınız, maşa. Terörün gerekçesi olmaz ama 'gerekçe' diye ortaya konan tüm argümanlar ortadan kalktığına göre sizin kimin maşası olduğunuz çok iyi ortaya çıktı. Ziyaret, ticaret ve seyahatleriniz kimin maşası olduğunuzu net bir şekilde ortaya koydu. Devletimiz, polisimiz, askerimiz, bu noktadan sonra kesinlikle hiçbir vatandaşımızın kılına zarar gelmeyecek hassasiyet içinde yalnız teröristlerle milimetrik, çok zor bir mücadeleyi sürdürüyor. Milimetrik olarak bunlar temizlenecek."

"Asgari ücret bin 300 lira oldu diye kıyamet kopmaz"

Yeni bir anayasa, AB süreci, çalışma hayatıyla ilgili hızlı adımların atılmaya da devam edeceğini anlatan Çelik, sosyal devlet olmanın gereklerini bir bütünlük içinde değerlendirmek gerektiğine dikkati çekti.

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılmasına da değinen Çelik, "Asgari ücret bin 300 lira oldu diye kıyamet kopmaz. İşverenin piyasada rekabet koşullarını artıracak birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerle ilgili işverenin talepte bulunması, saygı değerdir. 'Asgari ücret bin 300 lira oldu, kıyamet koptu' gibi yansıtılması, aslında işverenler için son derece sıkıntılı, izahı zor bir durum. Bu durumun getirdiği 'rekabet edememe sorunuyla ilgili ön açıcı bir şey yapın' talebi, çok haklı, doğru bir taleptir" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, 2 milyar insanın yoksul, 800 milyon insanın aç olduğunu belirterek, hastalıkların yüzde 25'inin yeterli beslenememekten kaynaklandığını, bir yandan da 500 milyon kişinin obez olduğunu anlattı.

Tarımda "Havza Bazlı Üretim", hayvancılıkta "Havza Bazlı Yetiştirici Besici" sistemlerinin kurulmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çelik, milyonların karnını doyuracak bu işlerle uğraşan insanların bu meslekleri icra etmesinin kutsal bir olay olduğunu bildirdi.

"Allah bize müthiş bir girişimci ruhu vermiş"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da birliğe bağlı 365 oda ve borsa olduğunu hatırlattı. Birlik başkanı seçildiği 2002'de beş yıldızlı oda olmadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bugün Allah'a çok şükür 212 oldu. Hedefimiz, 365'e getirmek" dedi.

Ülkenin geleceğinden umutlu olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "Allah bize petrol ve doğalgaz vermemiş. İyi ki de vermemiş ama bize başka bir şey vermiş. Bunu da son 35 yılda keşfettik. Allah bize müthiş bir girişimci ruhu vermiş. Türk girişimcileri, ülkeyi 35 yılda İtalya ile Çin'in arasındaki sanayi devi bir ülke haline getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, devletten sadece rakiplerinin ürettiği, alıp sattığı, şartların sağlanmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Çelik, "Kurumlar Vergisinde Yüksek Performans" kategorisinde ödüle layık görülen Çilek Mobilya Sanayi ve Pazarlama AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Küçükçalık Tekstil Sanayi ve Ticaret  AŞ adına Genel Müdür Abidin Karacalı, Fine Food Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ adına Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Göztepe, Serra Sünger ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ile Sülekler Orman Ürünleri Ticaret ve Sanayi AŞ adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Sülek'e ödüllerini verdi.

Törende, "Ticari Kazançlarından Dolayı Gelir Vergisinde Yüksek Performans", "İhracatta Yüksek Performans" ve "50. Yılını Dolduranlar" kategorilerindeki ödüller de sahiplerini buldu.

Kaynak: AA / Yerel

faruk çelik türkiye inegöl rusya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title