Haberler

Gıda sektörü çalışanlarına "teşekkür ikramiyesi"

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde gıda sektöründe mesai mefhumu gözetmeden üretime devam eden çalışanlarına "teşekkür ikramiyesi" ödeyen şirketlerin örnek olması gerektiğini belirtti.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde gıda sektöründe mesai mefhumu gözetmeden üretime devam eden çalışanlarına "teşekkür ikramiyesi" ödeyen şirketlerin örnek olması gerektiğini belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, gıda sektörünün Türkiye için en zorlu şartlarda bile çalışmayı ve üretmeyi sürdürdüğünü vurguladı.

İşçi-işveren demeden ortak hareket edilmesi gereken bir süreçten geçildiğine işaret eden Şahin, salgın sürecinin ilk gününden bu yana örgütlü oldukları iş yerleriyle mücadele verdiklerini bildirdi.

Bugünleri hep birlikte, ortak akılla aşacaklarına inandıklarını kaydeden Şahin, "Sosyal taraflar olarak, çalışana ve işletmelere ortak fayda sağlayan tüm uygulamaların sonuna kadar destekçisi olduk. Olmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şahin, 82 milyon insan için üretmeye devam ettiklerini belirtti.

Salgın sürecinde en kritik sektörün gıda olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Marketlerimizde her zaman gıda bulunması, en az hastanelerimizin olması kadar önemli bir meseledir. Yaşadığımız bu zor dönemde gıda üreticileri ve çalışanları büyük kahramanlardır. Biz evlerimizde otururken onlar fabrikalarda üretime devam etti. Artan talebi karşılamak için tüm tedbirlerle birlikte çalışmayı sürdüren bu insanlar, mücadelenin en ön saflarında yer aldı."

"Teşekkür ikramiyesi"

Şahin, gıda emekçilerinin fedakarlıklarının maddiyatla ölçülemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu süreçte çalışanların hem maddi hem manevi desteklenmesi hayati önem taşıyor. İşverenlerimizle yaptığımız görüşmeler sonucu çalışanlarımıza teşekkür ödemesi yapılmasını kararlaştırdık. Bu vesileyle mesai mefhumu gözetmeden üretime devam eden üyelerimizin bu özverili çalışmalarını ödüllendirmek adına büyük duyarlılık göstererek, her birine teşekkür ikramiyesi ödeyen şirketlerin yöneticilerine sendikamız, üyelerimiz ve yönetim kurulumuz adına gönülden teşekkür ediyoruz. Bu anlayışın tüm sektörlere örnek olmasını dileriz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şahin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title