Haberler

Gıda Denetimleri Sıklaştı

Yılbaşı öncesi gıda denetimlerinin hız kazandığı Ankara'da, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere 11 ayda 6 milyon 806 bin 660 lira idari para cezası uygulandı.

MUSTAFA ÇALKAYA - Yılbaşı öncesi gıda denetimlerinin hız kazandığı Ankara'da, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere 11 ayda 6 milyon 806 bin 660 lira idari para cezası uygulandı.

AA muhabirinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bu yıl aralık ayına kadar gıda üretim yerlerinde 10 bin 217, gıda satış yerlerinde 27 bin 666 ve toplu üretim yerlerinde 25 bin 894 denetim yapıldı.

Söz konusu dönemde gerçekleştirilen toplam 63 bin 777 denetim sonucunda bin 519 işletmeye toplam 6 milyon 806 bin 660 lira idari para cezası kesildi, 3 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara'da 2014'te 42 bin 573 denetimde 5 milyon 252 bin 107 lira, 2015'te 43 bin 671 denetimde 4 milyon 522 bin 208 lira, geçen yıl ise 52 bin 163 denetimde 5 milyon 474 bin 298 lira idari para cezası kesilmişti.

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, özellikle yılbaşı öncesi denetimleri arttırdıklarını ve başkentlilerin gıda güvenliği konusunda herhangi bir endişe duymamaları için 24 saat esasına göre çalışma yürüttüklerini söyledi.

Korkmaz, denetlenen işletmelerin imalathane ve sunum yapılan reyonlarının incelendiği belirterek, denetimlerde ham maddelerin son kullanma tarihleri, muhafaza koşulları ve etiket bilgilerinin eksiksiz olmasının yanı sıra genel ve özel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığının da kontrol edildiğini aktardı.

Bu yıl yapılan denetimlerden 4 binin üzerinde numune toplandığının altını çizen Bülent Korkmaz, gıda güvenliği açısından yapılan eğitim faaliyetleriyle işletmelerde geçmişe oranla çok ciddi bir iyileşme meydana geldiğini ifade etti.

Korkmaz, şunları kaydetti:

"Esasında bizim gıdadaki iddiamız, tarladan sofraya veya çiftlikten çatala gelinceye kadar gıdanın her aşamasını takip etmek. Vatandaşımız hiçbir şekilde endişe etmesin. Gerçekten çok bilinçli bir tüketicimiz var. Şunu da söylüyoruz zaman zaman, kamu olarak gerekli denetimleri her zaman yapacağız ama en büyük denetçi aynı zamanda tüketicidir. Tüketiciler, işletmelerde görmüş olduğu aksaklıkları 'Alo 174 Gıda Hattı'na, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize bildirecekler, biz de anında gereğini yapacağız."

Denetim yapılan işletme yetkililerinden Yunus Yılmaz ise denetimlerden memnun olduklarını dile getirerek, "Her daim biz de hazır durumda olmak isteriz, çünkü gıda hassas bir konu." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Korkmaz Yılbaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title