Haberler

Gıda Bankası İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek

Beylikdüzü Belediyesi, El Ele Yaşam Derneği işbirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü ihtiyacını ücretsiz karşılayabileceği Gıda Bankasının açılışını gerçekleştirildi.

Beylikdüzü Belediyesi, El Ele Yaşam Derneği işbirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü ihtiyacını ücretsiz karşılayabileceği Gıda Bankasının açılışını gerçekleştirildi. Açılışta konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gelen yardımlar burada hazırlanacak, ihtiyacı olan aileler de kayıtlı bir şekilde buraya gelecekler alacakları desteği buradan alacaklar ve evlerine gidecekler" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında yeni bir projeye daha imza attı. El Ele Yaşam Derneği ile işbirliği içerisinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların, gıda malzemesinden temizlik malzemesine, temizlik malzemesinden kılık kıyafet gibi her türlü ihtiyacını ücretsiz karşılaya bileceği Gıda Bankası'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, El Ele Yaşam Derneği Başkanı Elif Necla Türkoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Emine Gülizar Emecan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan İmamoğlu, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Sonrasında ise İmamoğlu, protokol üyeleri ile birlikte açılışını yaptığı Gıda Bankasını gezerek incelemelerde bulundu.

"BURASI TOPLUMUN VİCDANININ EVİ"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gıda Bankamız, sivil toplum kuruluşlarının da işin içerisinde olduğu özel bir uygulamadır. Bu projemizde, El Ele Yaşam Derneği'miz var. Belediye bünyesinde bunu özel geliştirdik. Şuan burada gördüğünüz bütün ürünler toplumun kendi katkılarıyla ortaya çıkmış ürünlerdir. Burada ihtiyacı olan aileler belirleniyor. Gelen yardımlar burada hazırlanacak, ihtiyacı olan aileler de kayıtlı bir şekilde buraya gelecekler alacakları desteği buradan alacaklar ve evlerine gidecekler. Dolayısıyla, aslında biz toplumun bir nevi vicdanını kurumsal bir yapıyla yönetiyor olacağız. Onun için ben burasını toplumun vicdanının evi diye adlandırdım" diye konuştu.

"PAYLAŞMA RUHUNU EN ÜST SEVİYEDE TUTMALIYIZ"

"Veren el, alan eli görmesin sözü çok değerli bir sözdür" diyerek konuşmasına devam eden İmamoğlu, "Bu sözle, inancımızla, maneviyatımızla katkı sunduğumuz bir ortam aslında. Bugün burada coşkulu bir katılım ve tanıtım var. Bugünden sonra burada mümkün olduğu kadar hassas, mümkün olduğu kadar gizli ortamlar olacak. Çünkü kimsenin onuru kırılsın istemiyoruz. Toplumda paylaşmayı da eğer biz iyi başarabilirsek zaten toplumda huzuru tesis etmiş oluruz. Bu yaptığımız örneğin Beylikdüzü'nde bir çok noktada da artıracağımızı müjdeleyebilirim. İhtiyaç duyulan mahallelerde mutlaka olacak. Kolay ulaşabilecekler. Kimi zaman bir çocuğun buraya gofret getirip vermesi veya bir başka çocuğunda gofretini gelip buradan alabilmesi, verenin huzurlu bir şekilde evine gidiyor olması, bir başka arkadaşımızın da buradan ihtiyacını karşılayarak mutlu bir şekilde evine gitmesi, işte bu toplumsal huzurdur. Sıkışmış kent içerisinde paylaşma ruhunu en üst seviyede tutmalıyız. Gıda Bankası çok örnek bir çalışma olacak. Bana göre de Türkiye'nin ve İstanbul'un bir çok noktasında uygulanır hale gelecek" şeklinde konuştu.

Bir vatandaş olarak projeden son derece memnun olduğunu belirten Gediz Yalçın, "Bu proje harika bir proje. İnsani açıdan da, dini açıdan da son derece mükemmel bir proje. Gerçekten komşularımıza yardım etmenin zevkini yaşıyoruz. Burada Oturduğum için, Bu belediyeye sahip olduğum için gerçekten çok şanslıyım. Umarım bu İstanbul'a, İstanbul'dan da tüm Türkiye'ye yayılır. Gerçekten komşumuz açken biz tok yatmayacağız artık. Komşumuz da doyacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Türkoğlu İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title