Haberler

Gıda Bankası, Hayırseverlerle İhtiyaç Sahiplerini Buluşturacak

- Bu markette para geçmiyor Gıda bankası, hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturacak İhtiyaç sahipleri aile nüfuslarına göre bu bankadan ücretsiz alışveriş yapacakÇANAKKALE - Umurbey Belediyesi ve Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği, Çanakkale'de gıda bankası kurdu.

- Bu markette para geçmiyor

Gıda bankası, hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturacak

İhtiyaç sahipleri aile nüfuslarına göre bu bankadan ücretsiz alışveriş yapacak

ÇANAKKALE - Umurbey Belediyesi ve Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği, Çanakkale'de gıda bankası kurdu. Temel gıda malzemeleri, giyim ve eşyaların bulunduğu markette, para geçmiyor. Derneğe müracaat edecek ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine verilen limit tutarınca her ay temel gıda malzemelerini bu marketten temin edebilecekler.

Çanakkale'de açılan 'Gıda bankası' hayırsever vatandaşların yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Mini bir market şeklinde dizayn edilen gıda bankasında, temel gıda malzemelerinden bebek ve çocuk ürünlerine kadar çeşitli kalemlerde malzemeler bulunuyor. Üretici veya satıcılardan, bedel ödemeden alınacak olan üretim fazlası, paketleme veya kodlama hatası sebebiyle piyasaya sürülememiş, sağlığa uygun her türlü gıda, gıda bankası aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak. Vatandaşlar, kendilerine tanımlanacak limitler dahilinde her ay istedikleri ürünleri buradan temin edebilecekler.

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, "Bu market, para geçmeyen tek market. 3 aylar sebebiyle böyle bir gıda bankasını açarak kimsesizlerin sesi olabilmek adına, Çanakkale'de bir ilki gerçekleştirebilmek için, gıda, giyim, ayakkabı, yakacak ve aynı zamanda iyi kullanılmış ikinci el eşyalarından da oluşan bir konseptle gıda bankasını açtık. Valiliğimizin izni, defterdarlığımızın çıkardığı önergeyle, bütün iş yeri sahiplerine, ticaret erbaplarına da yüzde yüz vergi indiriminden faydalanma imkanı sunduk. Böylelikle Çanakkale'mizde uzanamadığımız, dokunamadığımız, gerçekten ihtiyacı olan ailelere, vatandaşlara ve kimsesizlere yardım edebilmek için gıda bankasını açıp onların eksiklerini gelip burada marketten alışveriş yapabilecekleri bir hale getirip halkımıza sunduk. Burada kesinlikle maddi yardım almayı düşünmüyoruz, mal, eşya, yiyecek içecek yarımlarını alıp onları ulaştırmak için aracılık yapacağız. Maddi değil mal yardımını kabul edeceğiz. Parayla bir işimizin olmasını çok istemiyoruz. Biz şimdi anlaşmalı marketlerde gıda bankası kutularından koyacağız. Vatandaşlar, alışverişlerinden kalan para üstünü, bozuk paraları 'Gıda bankasına vermek istiyoruz' dediklerinde marketten bir fiş alıp bu kutulara atacaklar. Ne kadar para toplanmış, ne kadar fiş toplanmış, onun karşılığında o marketten mal alıp yine ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız" dedi.

Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği Burçin Uzunca, marketten faydalanacak kişilerin de gerçekten ihtiyaç sahibi olmalarına dikkat edeceklerini belirterek, "İhtiyaçlı kimseler bize online sistem üzerinden ya da bizzat bize başvuracaklar. Başvuru yapan kişilerin belli bir tahkikat süreci var. Bizim aile kadın komisyonumuz bizzat evlerinde ziyaret edecekler. Evin durumuna, gelirine ve yaşayan sayısına bakacaklar. Bizim belli çarpanlarımız var. Buna göre aileye belli bir tutar belirlenecek. Belirtilen tutar üzerinden her ay gelip sorgusuz olarak, düzenli şekilde alışveriş yapacaklar. Gıda, giyim ve temizlik malzemeleri var. Bir yıl boyunca bu alışverişi yapacaklar. Bir sene sonunda tekrar tahkikat için yine aynı prosedür uygulanacak. Gıda bankasında bildiğimiz süpermarketlerdeki ürünleri düşünebiliriz. Ama zaruri ihtiyaçlar esas baz alındı. Şeker, pirinç, un, yağ gibi. Lükse kaçak ürünler bulunmuyor. Bir de temizlik malzemeleri var. Temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri bulunacak diyebiliriz" diye konuştu.

Çanakkale'de Cevatpaşa mahallesinde hazırlanan Gıda Bankası, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Vali Orhan tavlı, ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'da yapılanın çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

(GD

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orhan Tavlı Çanakkale AK Parti Umurbey Genel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title