Haberler

Gib Başkanı Ertürk: Tüm Vergisel Süreçleri Masaya Yatıracağız

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, tüm vergisel süreçleri masaya yatıracaklarını belirterek, "Kayıt dışı ile mücadele için Türkiye gerçeklerini göz önüne alarak, ayağı yere basan bir eylem mücadele planı hazırlayacağız. KDV'yi rasyonelize edeceğiz.

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, tüm vergisel süreçleri masaya yatıracaklarını belirterek, "Kayıt dışı ile mücadele için Türkiye gerçeklerini göz önüne alarak, ayağı yere basan bir eylem mücadele planı hazırlayacağız. KDV'yi rasyonelize edeceğiz. Tahsilatın hızlandırılmasını sağlayacağız. Bunun için adil ve eşit bir yol izleyeceğiz" dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcıları Bayram Öztürk, Tahir Yüzbaşıoğlu ve şube başkanlarından oluşan bir heyet Gelir İdaresi Başkanlığı'na atanan Adnan Ertürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yokuş ziyarette, Gelir İdare Başkanlığı'nda çalışanlar için Gelir Uzmanlığı sınavının açılması gerektiğini belirterek Ertürk'e şu talepleri iletti:

"-Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personel için sınav açılması,

-Kurumda bozulan ücret adaletsizliğinin giderilmesi,

-Vergi yapılandırması sebebiyle personele fazla mesai yaptırılması durumunda, fazla mesai ücretinin ödenmesi,

-Uzmanlık yeterlilik sınavında başarısız olan personele bir hak daha tanınması,

-Personelin servis sorununun çözülmesi,

-Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı hizmet binalarının bir çok yerde fiziki mekan olarak yetersiz olduğunu, alt yapı donanımının günümüz koşullarına cevap vermediğini, binaların fiziki ve alt yapı donanımlarının günümüz şartlarına cevap verecek şekilde yeniden dizayn edilmeli."

-"KDV'Yİ RASYONELİZE EDECEĞİZ"-

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ise, öncelikli hedeflerinin A'dan Z'ye tüm vergisel süreçleri masaya yatırmak olduğunu vurgulayarak, "Çıkartacağımız haritaya göre idare olarak izleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz. İkinci olarak kayıt dışı ile mücadele için Türkiye gerçeklerini göz önüne alarak, ayağı yere basan bir eylem mücadele planı hazırlayacağız. Üçüncü olarak KDV'yi rasyonelize edeceğiz. Dördüncü olarak tahsilatın hızlandırılmasını sağlayacağız. Bunun için adil ve eşit bir yol izleyeceğiz. Son olarak da çalışma koşulları ile çalışanların durumlarını iyileştirerek, personelimizin motivasyonunu artırmayı hedefliyoruz. Bu noktada personelimizden de destek bekliyoruz" dedi.

-"DEPREME DAYANIKSIZ BİNALAR İÇİN PROSEDÜR BAŞLATILDI"-

Yokuş, İstanbul Bayrampaşa ve Ümraniye Vergi Dairesi Kompleksi binası ile Bursa Fomara ve İhsaniye hizmet binalarının depreme dayanıksız olduğunu, bu sebeple personelde ciddi endişelerin yaşandığını Ertürk'e iletildi.

Gelir idaresi Başkanı Adnan Ertürk ise, binalarla ilgili olarak prosedürün başlatıldığını, İstanbul'da 2 adet binanın alındığını ve sürecin hızlandırılacağını, Bursa Fomara ile İhsaniye hizmet binaları için de gerekli talimatların verildiğini aktardı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Fahrettin Yokuş Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title