Haberler

    Gheorghe Zamfır & Aydın Yavaş

    Dünyanın en ünlü panflüt sanatçısı Gheorghe ZAMFIR, EBB ve EVRENSEL MÜZİK organizasyonu kapsamında, konser vermek üzere Eskişehir AKKM'ye geliyor.

    Dünyada albümleri, Michael JACKSON'dan sonra en çok satış yapan, yüzden fazla ödülün de sahibi olan Gheorghe ZAMFIR, aynı zamanda masterclass öğrencisi olan Aydın YAVAŞ ile birlikte sahne alacak. Konserde bu ikiliye Romen ve Türk orkestraları eşlik edecekler. Konserde hem Türk, hem Romen ezgilerinin yanı sıra enternasyonal müziklere de yer verilecek. Ayrıca Gheorghe ZAMFIR ve Aydın YAVAŞ'ın birlikte düet olarak icra edecekleri parçalar da konserde yer alacak. Türk ezgilerini düzenlemeleri de, konserde de ayrıca yer alacak olan  piyanist/kompozitör Alexander MEKAEV tarafından yapılmıştır.

    Dünyanın en başarılı pan flüt virtüözü Gheorghe Zamfir, 4 Romen ve aralarında Aydın Yavaş'ın da bulunduğu 7 Türk müzisyen, piyano eşliklerinde de rus piyanist  Alexander MEKAEVden oluşan 13 kişilik orkestra; Osman Vahit ÖZDAL'ın sunumuyla müzikseverlerle buluşacak. Orkestra Romen, Türk ve dünya müziklerinden oluşan muhteşem bir repertuar sunacak. Konsede ayrıa, Aydın YAVAŞ'ın panflüt öğrencileri de 1 Türk, 1 de Romen ezgilerinde ustalarına eşlik edecekler.

    Gelmiş geçmiş en büyük pan flüt üstadı olarak kabul edilen Romanya doğumlu sanatçı, kendi çabalarıyla flüt çalmaya 14 yaşında başladı. Bükreş Müzik Akademisi'ne kabul edilen Zamfir, Romen halk müziği araştırmacısı İsviçreli Marcel Cellier tarafından "keşfedilerek" dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Romen tarzı pan flüt'ü geliştirdi ve 20 borulu sistemi 30'a çıkardı, dudak hakimiyeti ile de her borudan dokuz tona kadar değişik sesler çıkarmayı başardı. Avustralya filmi Picnic at Hanging Rock için yaptığı müzik ile film müziği alanına da giren sanatçı, daha sonra Sergio Leone'nin 1984 yapımı ünlü filmi Once Upon a Time in America, aynı yıl Karate Kid ve en son olarak Tarantino yapımı Kill Bill Vol. 1 için yaptığı müzik ve pan flüt yorumu ile dünya çapında üne kavuştu.

    Maestro Zamfir

    Yapılan 200'den fazla albüm, 600 milyondan fazla albüm satışı, 90 altın ve platin albüm ödülü, sayısız diğer ödüller ve 5 kıtada turneler... Dünyanın bir numaralı ve en ünlü pan flütçüsü Gherrghe Zamfir'in hayatı tam bir rock starınınki gibi şaşaalı ve heyecan verici. Bir enstrümanla birlikte adı anılan belki de tek sanatçı. Tüm dünya basını ve dinleyicileri ona "virtuoz", "usta", "Pan Flütün Kralı" adını takmışlardır. Mitolojik tarifiyle "Tanrının Enstrümanını Yeniden Canlandıran Adam" olarak da onurlandırılan, onlarca yıldır tüm dünyada bir ikon olarak kabul edilen Zamfir, yaşayan efsane olarak da kabul edilmektedir. Müzikseverler ve eleştirmenlerin birleştiği bir nokta var: Zamfir, müzikteki rolü son derece küçük ve önemsiz olan bir enstrümanı, üflemeli çalgıların arasında çok önemli bir yere kavuşturmuş ve sahip olduğu sihri gözler önüne sermiştir.

    Gheorhge Zamfir için geçen 50 yıl onun için tamamen başarı duraklarıyla dolu bir yarım asırdan ibaret. 1960'lardan sonra dünyanın tartışmasız her yerinde konserler veren Zamfir ister Kuzey ister Güney Amerika, Çin, Güney Afrika veya Avustralya olsun, her yerde kendisini seven ve müziğine ilgi duyan bir kitle bulmuş ve pan flütü her kültüre her coğrafyaya sevdirmiştir.

    Repertuvar

    Zamfir'in repertuvarı farklı müzikal dünyalar arasındaki köprü gibidir. Zamfir'in, çingene müziğine, ana vatanının folkloruna duyduğu sevgi onun repertuvarında her zaman yer bulurken, bunları aynı zamanda Puccini, Verdi, Mozart veya Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak hem tuhaf hem de çok etkileyici sonuçlar elde edebilmektedir. Bu çok yönlülük ve yaratıcılık sanatçıya dünya çapında övgüler ve ödüller getirmiştir. Zamfir, pek çoğunun yanısıra, Fransa'dan "Chevalier des Arts et Lettres de France" ve "20. yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı" unvanını da almıştır. Popüler müzikteki yolculuğu, Zamfir'in deneyciliğe karşı duyduğu doymak bilmeyen aşkı eleştirmenler ve hayranları tarafından her zaman çok iyi karşılanmıştır. James Last'la sayısız kez çalmış, onunla, en popüler parçalarından biri olan "The Lonely Shepherd"ı kaydetmiştir. Zamfir "benim için en önemli olan şey yaratıclıktır" derken, film müziklerinde de büyük bir başarı yakalamıştır.

    Bazı Film Müzikleri

    Avustralya filmi Picnic at Hanging Rock

    Ennio Morricone'nin "Childhood Meories" ve "Cockeye's Song"

    Sergio Leone'nin "Once Upon a Time in America"

    The Karate Kid filminin tamamındaki müzikler

    Quentin Tarantino'nun Kill Bill Vol. 1'de James Last Ortchestra ile kaydedilen The Lonely Shepherd parçası.

    Aydın YAVAŞ

    1961 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Yavaş, 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Tiflis'de Georgia Medea Paniashivili Müzik Akademisi'nde Prof. Michael Chumbiridze denetiminde piyano yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bükreş Arta Luceçfarul Akademisi'nde Prof. Cornel Pana eşliğinde 2 yıl pan flüt yüksek lisans dersleri aldı. Dünyanın en büyük pan flüt ustası Gheorge Zamfir'in masterclass öğrencisi oldu. Maestro Zamfir ile birlikte dünyada ilk kez birlikte  albüm yapma projesine imza atmıştır.

    1990 yılından bu yana Bulgaristan, İtalya, Fransa, İsviçre, Romanya, Moldovya, Gürcistan'da müzik festivallerine katıldı. 2001 yılında beş Balkan ülkesinin müzisyenlerinden oluşan (Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Yugoslavya, Türkiye) 9 kişilik "Balkan Akordeon Orkestrası'nı kurdu. Afyon, Bursa, Eskişehir, Denizli'de ve Bulgaristan'da konserler verdi. Tiflis ve Batum'da da konserler veren sanatçıya Gürcistan'daki kompozitörler tarafından "Virtöz Sanatçı" unvanı verildi.

    2003 yılında yönetmenliğini Saffet Pamuk'un yaptığı "Bozkırın Orta Yeri Frigya" adlı belgesel filmin müziklerini yapmıştır.

    2004-2015 yılları arasında Afyon Caz ve Klasik Müzik Festivallerine Akordeonist ve Panflütist olarak katılmıştır.

    Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nde ilk kez akordeonun branş dersi olarak kabul edilmesinde etken olan Aydın Yavaş, 2000-2006 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü'nde Akordeon Eğitim Elemanı olarak görev yapmıştır.

    2015 ve 2016 yıllarında Romanya'da  Gheorge Zamfir adına düzenlenen Uluslar arası Panflüt Festivalinde; senfonik, oda ve folklör orkestralarıyla  ülkemizi temsil etmiştir.

    Alexander MEKAEV

    1960 yılında St. Petersburg yakınlarında Volhovkasabasında doğdu. Müziğe altı yaşında Volhov çocuk okulunda hazırlık sınıfta başladı. !967'de St. Petersburg Konservatuarında ilköğretim, sonra orta ve lise müzik eğitimi aldı. O yıllarda piyano V.Demçenko ve E. Nuricanyan, kompozisyon V.Arzumanov ve J.Simakin sınıflarında dersleri aldı. 1978'de iki diplomalar ile (piyano ve kompozisyon) mezun oldu. Aynı yıl Moskova Konservatuar lisans bölümüne girdi. Orada prof. S.Neuhaus ve prof. E.Malinin ile piyano eğitimi devam etti.   1983'de piyano lisans programı bitirdi ve mezun oldu. Aynı yıl Türkmenistan Aşkabad Konservatuarında piyano öğretmeni olarak göreve başladı. Aynı zamanında Türkmen Devlet Operasında part time korrepetitor olarak çalıştı.

    1986'da Moskova Konservatuar Yüksek Lisans piyano bölümüne girdi. Prof. E.Malinin ile piyano, prof. T.Hrennikov ile kompozisyon dersleri devam etti. Aynı zamanında Dubna Devlet Müzik Lisesinde part-time koro şefi ve piyano öğretmen olarak çalıştı. 1988'de Moskova Konservatuarında Kompozisyon Lisans programı ve Piyano Yüksek Lisans programı bitirdi ve mezun oldu.

    1988 – 1990 yılları arasında Moskova Devlet Pedagojik Üniversitesinde piyano öğretim görevlisi olarak çalıştı.1990 – 1991 yılları arasında İsviçre'nin Luzern kentinde Dreilinden Konservatuarında prof. H.Harry piyano eğitimi almış ve Konzertreife program tamamladı. 1991 - 1996 yıllar arasında Moskova Devlet Pedagojik Üniversitesinde çalışmaya devam etti.

    1996'da Türkiye'ye geldi. 1996 – 1999 yıllar arasında İzmir Devlet Opera ve Balesinde korrepetitor olarak çalıştı. Aynı yıllarında Evren Erdem Özel Müzik Lisesinde armoni dersleri verdi.  1999 – 2005 yıllar arasında Bursa Uludağ Üniversitesinde Eğitim Fakültesinde Müzik Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

    2005- 2007 yıllar arasında Doğu Akdeniz Üniversitesinde (K.K.T.C.) öğretim görevlisi olarak çalıştı. O dönemde piyano dersler verdi ve koro şefi olarak çalıştı.

    2007 itibaren Aydın Adnan Menderes üniversitesi Devlet konservatuarında piyano ve form bilgisi sınıflarında kadrolu öğretim görevlisi olarak dersler veriyor.

    1978'den bu yana kendi ülkesinin dışında Polonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, İspanya, Hollanda, İsviçre, Romanya, Türkiye ve K.K.T.C'de çeşitli piyano resitaller ve oda müziği konserleri vermiştir.

    Detaylar :

    İl : Eskişehir

    İlce : Merkez

    Mekan : Eskişehir Atatürk Kültür Sanat Kongre Merkezi

    Mekan Adresi : Kurtuluş, Cumhuriyet Blv. No: 104

    Başlangıç Saati : 16.05.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 16.05.2017 22: 00: 00

    Kategori : Gheorghe Zamfır & Aydın Yavaş

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Avustralya Eskişehir Moskova Romanya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title