Haberler

"Gezmeden Evlenmeyin"

Güncelleme:

Sektöründe Avrupa'nın en büyük fuarı olan IF WEDDING FASHION İZMİR - 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, törenle açıldı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sektör yeniliğe ve tasarıma açık olduğu sürece, dünyada gelinliğin başkenti olarak anılan İzmir, bu unvanını sağlamlaştırarak yoluna devam edecektir" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ tarafından, Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla, (TMHF) Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve (EGSD) Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin destekleriyle organize edilen IF WEDDING FASHION İZMİR, görkemli bir törenle açıldı. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye'de fuarcılığı A'dan Z'ye yapan tek belediye" olduklarını söyledi.

IF WEDDING FASHION İZMİR'i 7 yılda getirdikleri noktadan gurur duyduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, moda ve hazırgiyim sektörü temsilcilerinin her zaman yol arkadaşı olmaya devam edeceklerini belirterek, "Sektörün üzerinde bir toz vardı. Fuarımız, bu tozu kaldırdı ve bir araya gelerek nasıl bir güç doğurabileceğini, kentin ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunabileceğini gösterdi. Kentin çarşılarında dolaşırken gördüğümüz vitrinlerle onur duyuyoruz. Böyle bir işi başarmanın kıvancını hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece gelinlikte değil, tüm alanlarda kentin bir tasarım kenti olması için çalışmalar yapıyoruz. Sektör yeniliğe ve tasarıma açık olarak yürüdüğü, yaratıcılığı sürdürdüğü ve kendini geliştirdiği sürece, dünyada gelinliğin başkenti olarak anılan İzmir, bu unvanını sağlamlaştırarak yoluna devam edecektir."

Kocaoğlu'na teşekkür

İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Cumhuriyet'in İzmir'e kazandırdığı İzmir Fuarı'nı yaşatan ve geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'a teşekkür etti. Totuk, fuarın ekonomiye büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de, fuarın bu noktaya gelmesinde mutfak çalışmasının önemine değindi. Sürdürülebilirliğin önemli olduğunu kaydeden Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden ise sektörde dünyada söz sahibi ve nitelikli firmaların yer aldığını belirtti. Özden, "Bu başarıyı, fuarcılığın temelinin atılmasını sağlayan sevgili Atamız'a armağan etmek istiyorum. Bu fuar, sektörel birlik ve beraberlik içinde büyük emek harcanarak bu noktaya geldi. Dinamik kalması için hep birlikte sinerjiyle çalışacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

Genç yetenekler 4. kez yarıştı

IF WEDDING FASHION İZMİR kapsamında Gelinlik Tasarım Yarışması'nın da 4'üncüsü düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından başvuruların olduğu "Zamana Dokunmak" temalı Gelinlik Tasarım Yarışması'na 104 tasarımcı 312 tasarım ile katıldı. Açılış konuşmalarının ardından 4. Gelinlik Tasarım Yarışması'nda final elemesine kalan 15 gelinlik ziyaretçilerin beğenisine sunuldu ve dereceye girenler açıklandı. Genç yeteneklerin keşfedildiği yarışmada birinciliği elde eden Okan Karakuş, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aldı. İkinci Hatice Kübra Çiçek'in ödülünü Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, üçüncü Tuğçe Özcan ödülünü ise Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden verdi. Jüride; Ege Üniversitesi EAMYO Kumaş Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Arzu Marmaralı, modacı Sezin Narbay, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ender Yazgan Bulgun, Diva Dergisi Genel Yayın Koordinatörü Pakize Sükan, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı, EGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atınç Abay, modacı Simay Bülbül, modacı Tuvana Büyükçınar, İzmir Terziler Odası Başkanı Mevlüt Turun, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof.Dr.Nesrin Önlü, fotoğraf sanatçısı Emrah Yerce, modacı Zeynep Acar, modacı Jale Gelgör, fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede, Spazio Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Subaşı ve manken Özge UlusoyS yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ziyaretçiler açılış töreninin ardından fuardaki stantları gezerek, katılımcılarla görüştü.

Rakamlarla IF WEDDING FASHION İZMİR

Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuara bu yıl 162'si yerli, 25'i, yabancı olmak üzere toplam 187 firma katılıyor. Fuara; yurt içinden Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya ile 9 ülke ABD, Bulgaristan, İran, İtalya, Japonya, Kanada, Lübnan, Suudi Arabistan ve Ürdün'den firmalar katılıyor.

İZFAŞ, 41 ülkeden yabancı alıcıyı fuara getirdi

ABD, Almanya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Katar, KKTC, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Malta, Mısır, Norveç, Özbekistan, Romanya, Rusya, Slovenya, Suudi Arabistan, Suriye, Ürdün, Yemen, Yunanistan'dan gelen yabancı alıcıların fuarda çeşitli ticari temaslarda bulunması hedefleniyor. Sektörel ihracatı artırmaya yönelik gelen yabancı alım heyetlerinin konaklama, transfer, tercüme ve ağırlama hizmetleri İZFAŞ tarafından karşılanıyor.

Ünlü modacılardan renkli defileler

IF WEDDING FASHION İZMİR kapsamında düzenlenecek modacı ve firma defileleri kentte moda haftası yaşatacak. Bugüne kadar Bora Aksu, Özgür Masur, Cengiz Abazoğlu, Erol Albayrak, Zuhal Yorgancıoğlu, Zeynep Acar , Hanife Çetiner, Jeyan Gedik, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Özlem Süer gibi ünlü tasarımcıları ağırlayan fuarın, bu yıl gala gecesi tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir defilesiyle yapıldı.

Fuar kapsamında düzenlenecek ünlü modacı Zeynep Acar ve 2.Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Gökhan Yavaş defilelerinin yanısıra Gelinlik Tasarım Yarışması ve solo firma defileleriyle podyum boş kalmayacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'na kurulan 1/C no'lu holde organize edilecek defilelerde ünlü mankenler boy gösterecek.

Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak organize edilen ve gelinlik, damatlık, abiye giyim ile aksesuarlarının 3 gün boyunca sergileneceği IF WEDDING FASHION İZMİR Fuarı, 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Türkiye Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title