Haberler

Gezici Festival İzleyiciyle Buluşuyor

12. Avrupa Filmleri Festivali, 3-26 Kasım Tarihleri Arasında Ankara, Kars, Tiflis ve Bakü'de Seyirciyle Buluşacak.

12. Avrupa Filmleri Festivali, 3-26 Kasım tarihleri arasında Ankara, Kars, Tiflis ve Bakü'de seyirciyle buluşacak.

Ankara Sinema Derneği'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Belediyesi, Aras Kargo ve Statoil'in katkılarıyla düzenlenen gezici festivalin ilk durağı, 3-9 Kasım tarihleri arasında Ankara olacak. Festival filmlerine başkentte Büyülü Fener Sineması ev sahipliği yapacak.

Festival, ikinci durağı olan Kars'ta 10-16 Kasımda, ardından 17-21 Kasımda Tiflis'te, 22-26 Kasımda da Bakü'de seyirciyle buluşacak.

Gezici festivalin ''Avrupa Avrupa'' bölümünde, birçoğu 2006 yapımı ve Avrupa'da başarı kazanmış filmlerin Türkiye'deki ilk gösterimleri gerçekleştirilecek.

Bu yıldan itibaren festivalin yerli ve yabancı konukları, Kars Belediyesi'nin katkılarıyla Kars'ta ağırlanacak ve ilde uluslararası jürinin ''Avrupa Avrupa'' bölümündeki filmleri değerlendireceği bir yarışma yapılacak. Değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen 2 filmden 1'i Kars Belediyesi tarafından verilecek 15 bin avro tutarındaki Gümüş Kaz Ödülü'nü almaya hak kazanacak. Sinema Yazarları Derneği Jürisi de ''Avrupa Avrupa'' bölümündeki filmlerden 1'ine SİYAD Bronz Kaz ödülü'nü verecek.

Festivalin ''Avrupa Avrupa'' bölümünde, ünlü yönetmen Lars Von Trier'in ''Emret Patronum'', Jens Lien'in ''Sorun Yaratan Adam'', Jan Hrebejk'in ''Güzellik Başa Bela'', Pernille Fischer Christensen'in ''Sabun Köpüğü'', Aki Kaurismaki'nin ''Alacakaranlıktaki Işıklar'', Steen Agro'nun ''Kapa Çeneni ve Vur Beni'', Dorota Kedzierzawska'nın ''Ben Buradayım'', Sergej Stanojkovski'nin ''Temas'' adlı yapımları izleyiciyle buluşacak.

İtalyan Sineması'nın usta ismi Luchino Visconti'nin 3 önemli filmi ''Rocco ve Kardeşleri'', ''Leopar'' ve ''Venedik'te Ölüm'', yönetmenin doğumunun 100. yılında festivale konuk olacak.

Festivalin ''Türk Sineması 206'' adlı bölümünde ise son dönemde çekilen uzun metrajlı Türk filmlerine yer verilecek.

Zeki Demirkubuz'un ''Kader'', Yüksel Aksu'nun ''Dondurmam Gaymak'', Derviş Zaim'in ''Cenneti Beklerken'', Reha Erdem'in ''Beş Vakit'', Özer Kızıltan'ın ''Takva'' adlı filmleri festivale konuk olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title