Haberler

Gezici Acılara Uyarı

Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, Yer Gösterilmeden Konaklayan ve 'Arı Konaklama' Belgesi Almayan Arıcıların Güvenlik Güçleri Marifetiyle Bulunduğu Yerden Uzaklaştırılacağını Söyledi.

Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, yer gösterilmeden konaklayan ve 'arı konaklama' belgesi almayan arıcıların güvenlik güçleri marifetiyle bulunduğu yerden uzaklaştırılacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, Erzincan'ın yüzlerce çeşit ot ve çiçeklerle dolu bölgelere sahip olması nedeniyle yaz sezonunda komşu illerden arıcılıkla uğraşanların ideal konaklama merkezi haline geldiğini belirterek, bu doğal bitki örtüsünü ve florayı korumak için bir takım çalışmalar yapıldığını ifade etti. Abdulbaki Şahin, "Bitkilerdeki farklı çiçeklenme döneminden faydalanmak, kış koşullarından arıyı korumak amacıyla il dışından gelen veya il içerisinde yer değiştiren arıcılar, tarım il veya ilçe müdürlüklerinden 'arı konaklama' belgesi almak mecburiyetinde. Konaklama belgesi almak isteyen arıcı, geleceği yerdeki tarım il veya ilçe tarım müdürlüklerinden alacağı hayvan sevklerine mahsus veteriner sağlık raporuyla birlikte gideceği yerdeki il tarım veya ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor." dedi.

Tarım il Müdürü Abdulbaki Şahin, yer gösterilmeden konaklayan, arı konaklama belgesi almayan ve veteriner sağlık raporu bulunmayan arıcılar tarım il ve ilçe müdürlüklerinin talebi ile mülki amirlikçe güvenlik güçleri marifetiyle bulunduğu yerden uzaklaştırılacağını söyledi.

(İS-İRT-Y)

30.03.2007 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title