Haberler

Gezi Protestolarında Ölenler Anıldı, Tutuklamalar Protesto Edildi

İzmir'de, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler çeşitli etkinliklerle anıldı, opearasyonlar kapsamında gerçekleşen tutuklamalar ise protesto edildi.

İzmir'de, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler çeşitli etkinliklerle anıldı, opearasyonlar kapsamında gerçekleşen tutuklamalar ise protesto edildi. Tutuklu bir öğrencinin annesi, yaptığı konuşmayla tepkisini dile getirirken, ölen Ethem Sarısülük'ün bir yakını imza kampanyası için destek beklediğini dile getirdi.

Kentin çeşitli ilçe ve semtlerinden hareket eden yaklaşık bin kişi Alsancak Kıbrıs Şehitleri'nde bugün saat 19.30'da biraraya geldi. Üzerinde eylemlerde hayatını kaybedenlerin fotoğrafları bulunan temsili bir tabutu taşıyan protestocular, buradan Gündoğdu Meydanı'na sloganlar eşliğinde yürüdü. Ölenlerin isimleri hep bir ağızdan okundu. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan kişilere destek mesajları verildi.

SARISÜLÜK, DESTEK İSTEDİ

Meydana kurulan sahnede göstericiler arasından çıkan gruplar alanı dolduran protestoculara farklı tarzlarda mini konserler verdi. Müzik dinletisine bir süre ara veren protestocular, Ankara'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün halasının kızı Sevda Sarısülük'ü sahneye çağırdı. Hayatını kaybedenler için mücadeleye devam edeceklerini belirten Sevda Sarısülük, "Bizim çocuklarımız ilk defa ölmedi, ilk defa aşağılanmadı. Bu yönetime karşı omuz omuza mücadele içindeyiz. Acılarımız çok büyük. Bu uğurda başımız, omuzlarımız dik, yumruklarımız daha sıkı. Bütün çapulcular birleşsin istiyoruz. İzmirlilerden bir isteğim var. Ne kadar gavur İzmirli olarak anılsak da Ethem'i vuran polisin tutuklanması için açtığımız imza kampanyasına destek bekliyoruz" dedi.

TUTUKLAMAYA ANNE TEPKİSİ

İkinci olarak sahneye çağrılan ve Ege Üniversitesi'nde öğrenci olan oğlunun tutuklanmasına tepkili olan anne Nesrin Gür, "En demokratik haklarını kullanan bu çocuklarımızı içeri alan devleti tanımıyorum. Onları yargılayan mahkemeleri tanımıyorum. Hiçbir ibadet onların ellerindeki kanı temizleyemez. Onur ve gurur ile oğlumun arkasındayım ve sizler benim ailemsiniz" dedi. Nesrin Gür'ün de yaptığı konuşmanın ardından sahneden inmesi üzerine tekrar gruplar konser vermeye devam etti. Gecede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

KÖ (SSA) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ethem Sarısülük Kıbrıs İzmir Politika Güncel Haberler

title