Haberler

Gezi Parkı Soruşturmasında Osman Kavala ve Mehmet Ali Alabora Dahil 16 Kişiye Müebbet İstemi

Güncelleme:

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Osman Kavala ve Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı ve tüm şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istendi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Mehmet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın da bulunduğu 16 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs" ve "Gezi olaylarını finanse etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

16 ŞÜPHELİ HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da bulunduğu 2'si tutuklu 6'sı firari 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, tüm şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

ALABORA, KAVALA, DÜNDAR GİBİ İSİMLER İDDİANAMEDE YER ALDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 657 sayfalık iddianamede, Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Mücella Yapıcı ve Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi şüpheli, 746 kişi de müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, şüphelilerin "Gezi olayları" olarak anılan ancak bir kalkışma girişimi olan hususlarla ilgili 2011'den itibaren yönlendirme yaptıklarına değinildi.

Şüphelilerin 2013'te meydana gelen olayların ve eylemlerin finansmanı ile koordinasyonunun sağlanmasına yönelik eylemlerine de iddianamede yer verildi.

İDDİANAME AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Tüm şüpheliler hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen iddianamede, bazı şüphelilerin "mala zarar verme", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "ibadethane ve mezarlıklara zarar verme", "ateşli silahlar kanuna muhalefet", "nitelikli yağma" ve "nitelikli yaralama" gibi suçlardan da değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlanan iddianameyi İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Kavala 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (69)

MR:

Bu ülkeyi sandık ve demokrasiye rağmen kargaşa çıkararak azınlık olarak kendi istedikleri gibi yönetmek isteyenlere çok az bu ceza.

46
41
yanıtYanıtla
Allahtan korkun artık:

sandık sandığınız gibi değil alha kalkın iradesinin sonuçları değil o sonuçlar.

yanıt8
yanıt8
Kürşad:

Meselin ağaç olmadığını hepimiz biliyorduk zaten.Amaç memleketi yıkmak ortadan kaldırmaktı.Ama onlar hesap yaparsa Allahta bir hesap yapar

32
21
yanıtYanıtla
kıvırcık sen:

ne yapıp edip konuyu Allaha bağladınız ya PESSSkararın Allah ile alakası nedir acaba

yanıt9
yanıt12
Birisi:

Umarım bir gün bu ülke Adaletin herkese eşit, hızlı, etkili ve eksiksiz bir biçimde dağıtıldığı, gerçek Hukuk insanlarının varolduğu bir ülkeye dönüşür. Ancak şu an ve son 17 yıldır gidişat tam tersi istikamette. Öncesinde de kör topaldı ama hiç bu kadar kötü olmamıştı. Demokrasi ve Adalet her şeyden önce gelir bunlar yok ise geri kalan hiç bir şeyin önemi yok.

24
13
yanıtYanıtla
Selim Avustralya:

Bunlar a idam gelmeli gezi feto PKK hain ülkeyi bukadar zarara sokan bu arada Ömer Halis Demir''in saygığla anıyorum mekanı cennet Olsun

22
15
yanıtYanıtla
TÜRKİYE:

Kahraman şehidimizi doğum gününde saygıyla anan ve Türkiye düşmanlarının için nefret kusan bir yorumu olumlu bulmayan insan veya ne olduğu belli olmayan şeyler topluluğu, ülkemizde hala ne kadar kanı bozuk olduğunun göstergesidir.

yanıt0
yanıt1
Adi herifler:

Mr senin gibi koyun cok dogru soyluyon

10
25
yanıtYanıtla
bzkrt:

nick gezi topluluğuna cok uyumlu. bende böyle bir yorum yapsam bu nicki kullanırdım.

yanıt6
yanıt6
şaklabanlar:

ÇOK DOĞRU BİR TALEP . . . CEZALARINI BULMALILAR. .

18
16
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title