Haberler

Gezi Olaylarının Birinci Yılı Nedeniyle Bazı İllerde Eylem Yapılıyor

Gezi olaylarının birinci yılı nedeniyle başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin ile yurdun çeşitli yerlerinde eylemler düzenledi.

Gezi olaylarının birinci yılı nedeniyle başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin ile yurdun çeşitli yerlerinde eylemler düzenledi.

Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak Türkiye geneline yayılan Gezi protestolarının birinci yılında olayların çıktığı yer olan Gezi Parkı ve Taksim çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinden beri devam eden güvenlik önlemleri kapsamında vatandaşların Taksim Meydanı'na girmesine izin verilmedi.

Yoğun güvenlik önlemlerine rağmen Taksim'e çıkan yollarda toplanarak Taksim'e girmeye çalışan göstericilere polis zaman zaman müdahale etti.

Akşam saatlerinde göstericilerin sayısının artması üzerine polisin müdahalesi de sertleşti. Taksim'e çıkan İstiklal Caddesi ile Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı'nda ve Galatasaray Lisesi'nin önünde toplanan gruplara polis müdahale etti.

Gezi Parkı'na gitmek için Meşelik Sokak'ta toplanan grup ile polis arasında gerilim yaşandı. Hükümet aleyhinde sloganlar atan grupta bulunan HDP'li ve CHP'li bası vekiller polisin barikatları kaldırarak göstericilerin Taksim Meydanı'na çıkmasına izin vermesini istedi. Göstericilere izin verilmemesi üzerine gerginlik arttı. Bazı göstericiler ile polis arasında arbede çıkması üzerine polis biber gazı ve tazyikli suyla göstericilere müdahale etti. Müdahale üzerine ara sokaklara dağılan vatandaşlar ile polis arasındaki gerginlik devam ederken, Taksim'e çıkan diğer noktalarda da polis biber gazı kullanarak göstericileri dağıttı.

Soma'daki maden faciasını protesto etmek amacıyla yapılan gösterilerde 2 kişinin hayatını kaybettiği Okmeydanı Şark Kahvesi Bölgesi'nde de bazı göstericiler toplanarak barikat kurarak yolu kapattı. Bu durum üzerine polis buradaki göstericilere de müdahale etti. Fakat müdahalenin ardından açılan yol polisler tarafından tekrar trafiğe açılmadı.

Gezi eylemlerinin birinci yılı nedeniyle düzenlenen eylemler İstanbul dışında; yurt genelinde bazı illerde de yapıldı. Ankara ve Adana'da yapılan eylemlere müdahale edilirken, diğer illerde yapılan eylemlere henüz müdahale edilmedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title