Haberler

"Gezgin Psikolog" Afyonkarahisar'da

Türkiye'de Bir İlke İmza Atarak, Gözlem ve Tespitlerini Vatandaşlara Anlatmak ve 53 İlde Seminerler Düzenlemek İçin "İnsana Yolculuk" Sloganıyla Bursa'dan Yola Çıkan Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, Afyonkarahisar'a Geldi.

Türkiye'de bir ilke imza atarak, gözlem ve tespitlerini vatandaşlara anlatmak ve 53 ilde seminerler düzenlemek için "İnsana yolculuk" sloganıyla Bursa'dan yola çıkan Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, Afyonkarahisar'a geldi.

Afyonkarahisar'da valilik ve belediye yetkilileriyle görüşen Kireççi, İHA'ya yaptığı açıklamada, psikoloji biliminin tam olarak anlaşılamadığından yakındı. İhmal edilen psikolojik sorunların, birçok hastalığın nedeni olduğuna dikkat çeken Kireççi, "Bugün kanser ve kalp hastalığı gibi birçok hastalığın temelinde stres olduğu söyleniyor. Oysa stres insanın kendi hayata bakış açısıyla oluşan bir durumdur. İnsanlar heyecan dediğimiz yaşam enerjisini doğru hedeflere yönlendirirse, mutluluk, başarı, üretim ve

gelişme oluşuyor. Ama bu olmazsa yaşam enerjisi strese dönüşüyor. Stres de her türlü olumsuzluğun temeli oluyor. İnsanlar stresten kurtulmak için birçok zararlı alışkanlığa yöneliyor. Stresi azaltmak için sigara içiyor, alkol alıyor, kumar oynuyor, kavga ediyor. İnsanlar arası iletişim bozuluyor. İnsan akıllı ve mantıklı bir varlıktır. Biz aklımızı ve zekamızı bu sorunların çözümüne yönlendirmeliyiz" dedi.

Psikolojik sorunların çözümü için her zaman ve her yerde yeterli ve yetkin psikolog bulmanın mümkün olmadığını kaydeden Kireççi, "O halde tek yapılması gereken, herkesin kendi psikologu olmasını öğrenmesidir. Bende insanların kendi psikologu olabilmesi nedeniyle, gereken temel bilgileri vermek için 'gezgin psikolog' projesini başlattım. Gereken bilgileri, her ilde toplu olarak belediye ve valiliklerle, yerine göre sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yaparak, herkesin kendi psikologu olmasını

sağlayacak ve bilinç düzeylerini yükseltecek seminerler düzenliyorum. Bu çalışmanın ilk ürünü olarak da her ilde ücretsiz dikkat ve konsantrasyon seminerleri düzenliyorum. Bu konuda bize destek veren Afyonkarahisar Valiliği, belediye ve Fethibey beldesi halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(ATA-SÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title