Haberler

Gesam Yalova Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Türkiye Güzel Sanat Eserleri Sahipleri Meslek Birliğinin (GESAM) "Türkiye Sergileri" etkinliğinin Yalova bölümü ziyaretçilerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren GESAM'ın Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi destekleriyle hayata geçirdiği serginin açılışı, Yalova Kent Müzesi Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, serginin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, herkesin her mesleği yapabileceğini fakat sanatçı olamayacağını ifade etti.

Bir ülkenin kalkınması için sanatta da gelişmiş olması gerektiğini belirten Uçar, şunları kaydetti:

"Yalova Atatürk'ün 'Benim Kentimdir' dediği sanata ve sanatçıya önem veren ve birçok sanatçıyı barındıran bir şehirdir. Yüzölçümü olarak küçüktür ama sahip olduğu değerler yönünden büyük bir ildir. Böyle bir ilde GESAM'ın açmış olduğu resim sergisinde sizlerle olmaktan gurur duyuyoruz. Onları Yalovalı olarak burada ağırlamaktan mutluyuz. Şeref verdiler."

Sanatçıların hazırladığı eserleri göreceklerini kaydeden Uçar, "Eserlerin çok güzel olduğuna eminiz. Bu eserlerin Yalova'daki çocuklarımıza, gençlerimize örnek olacağını ve onları heveslendireceğini düşünüyorum. Ümit ediyorum bu sergi vesilesiyle birçok gencimiz daha 'Bende sanatçı olayım' düşüncesi içerisine girer. Hatta belki yetişkinlerimiz de girebilir. Çünkü bazen bazı şeylere başlamak için eğer yetenek varsa içinde o cevher varsa yaş geç değildir. Dolayısıyla ben ona vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

GESAM'ın 75. il etkinliği olan serginin açılış kurdelesi, Vali Yardımcısı Uçar, Yalova Belediye Başkan Vekili Ahmet Barış Eroğlu, GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Sergi Koordinatörü Nezih Demirtepe ve sanatçılar tarafından kesildi.

Kurdele kesimi sonrası eserleri yerinde gören protokol üyelerine, Sergi Koordinatörü Demirtepe ve eser sahipleri tarafından bilgi verildi.

50 sanatçının değişik türlerde birer eserinin yer aldığı GESAM üyeleri Yalova Sergisi, 10 Şubat Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title