Haberler

Geri Dönüşüme Katkı Sağlayan Çocuklar Ödüllendirildi

Geri dönüşüme katkı sağlayan çocuklar ödüllendirildiİSTANBUL, (DHA) - Kağıthane Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

Geri dönüşüme katkı sağlayan çocuklar ödüllendirildi

İSTANBUL, (DHA) - Kağıthane Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Hasbahçe'de yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları ürünler dikkat çekerken, geri dönüşüme katkı sağlayanların ödüllendirildi.

Etkinlikte 2016-2017 yılında mavi kapak toplama ve atık yağ toplama dalında öğrencilere ödüller verilirken, En Başarılı Çevre Kolu Başkanlarına ve En Başarılı Okullar dalında da ödüller taktim edildi.

Mavi Kapak toplama yarışında başarılı olarak bisiklet ödülü almaya hak kazanan Altun Yüksel Savak, 'Dışarıda hep kapak topladığımız için çok yorulmuştuk ama buna değdi çünkü sonunda bisikletim oldu. Babaanneme, dedeme, tüm akrabalarıma ve Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a çok teşekkür ediyorum. O çok nazik biri' şeklinde konuştu.

'DAHA GÜZEL VE TEMİZ BİR DÜNYAMIZ OLABİLİR'

Geleceğe daha temiz bir çevre bırakmak konusunda tavsiyelerde bulunan Muhammet Yasin Çitekçi, şunları söyledi:

'Geri dönüşüm denilince aklıma ilk gelen şey metal ve cam gibi eşyalar. İnsanlar tedbirli olsaydı ve bu atıkları geri dönüşüme atsaydık eğer ülkemiz daha iyi olurdu. Ama bazı insanlarımız çöp kutusunun yanına çöpleri atıyor ve geri dönüşüme katkı sağlamıyor. Bundan dolayı ülkemiz daha da kötüleşiyor. Eğer biz ülke geri dönüşüme daha fazla önem verseydik, gelecek nesillere daha güzel bir vatan emanet edebilirdik. Ben bireysel olarak evde içtiğim suların kapaklarının hepsini Kağıthane Belediyesi'nin koymuş olduğu kutulara attım. Okul olarak da her yıl düzenlenen kapak toplama yarışmasında verilen ödüller de insanları teşvik ettiği için çevreyi koruma duyarlılığı artıyor.'

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane'nin daha güzel bir yer olabilmesi için çocukları erken yaşta eğitmeye başladıklarını belirterek şöyle konuştu:

'3 yıldan beri çevre eğitimi kapsamında okullarımızda uygulamalı çevre eğitimi veriyoruz. Çocuklarımıza görsel olarak çevre ile ilgili neler yapabileceğimizi gösterdik ve çocuklarımız da çevre çalışmalarına katkıda bulundular. Okullarımız 310 ton ambalaj malzemesi topladı. En fazla atığı toplayan okullarımıza ve öğrencilerimize ödüllerin veriyoruz.'

Etkinlikte çocuklar konser ile eğlenceli vakit geçirirken, izledikleri çevre tiyatrosuyla hem eğlendi hem öğrendi. Etkinlik sonrası ödüllerini alan çocuklar, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a teşekkür hediyesi olarak atık malzemelerden yaptıkları saati taktim etti.

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Fazlı Kılıç Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title