Haberler

"Geri Adım Atmayacağız"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD'nin İran Konusundaki Tutumunda Kararlı ve Tavizsiz Olduğunu Vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ''Açıkça ifadeyim ki, bekletilmeye niyetimiz yok ve geri adım atmayacağız. İran'ın önünde iki seçenek var, içinde bulunduğu izolasyonun devamı ya da uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi'' dedi.

Clinton, İran'a yeni yaptırımlara yönelik çabaların devam edeceğini, İran ile temas kapısının hala açık olduğunu, ancak uluslararası toplumun İran'ın ''sürekli muhalefetleri'' karşısında beklemeyeceğini ve taleplerinde geri adım atmayacağını vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi'nde İran'ı cezalandırmaya yönelik yeni bir sert kararın alınmasına çalışacaklarını ifade eden Clinton, şu anki planlarının, BM'den mümkün olan en sert ifadeleri içeren bir kararın çıkması için uğraşmak olduğunu söyledi. Clinton, ''Bunların tümü İran yönetiminin davranışını etkilemeyi amaçlıyor. Mümkün olan en sert kararı istiyoruz'' dedi.

Clinton, nükleer silah sahibi bir İran'ın büyük oranda istikrarsızlığa yol açacağını, dünyada ve bölgede bundan doğrudan etkilenmeyecek tek bir ülkenin bulunmadığını savundu.

''İran'ın, uluslararası toplumun nükleer program konusundaki endişelerinin artıyor olmasına rağmen, temasa yanaşmadığını'' kaydeden Clinton, ''İki uçlu yaklaşımımızı muhafaza ederek, bir sonraki adımlara dair istişarelerimizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, şunları kaydetti:

''Açıkça ifadeyim ki, bekletilmeye niyetimiz yok ve geri adım atmayacağız. İran'ın önünde iki seçenek var, içinde bulunduğu izolasyonun devamı ya da uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi. (5+1 ülkeleri olarak), uluslararası toplumun tekliflerini sürekli reddeden İran üzerinde baskı kurmaya yönelik çalışma kararlılığımızda uyumlu bir bütünlük sergiliyoruz, çünkü İran yönetimine dünyanın birlikte hareket edeceği mesajını vermenin önemli olduğunu düşünüyoruz.''

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title