Haberler

Gerçekle Kurgunun Birbirine Geçtiği Sergi

Güncelleme:

Çağdaş fotoğraf sanatının en sıradışı ve üretken fotoğrafçılarından olan Ballen'ın sergisi, sanatçının 1980'lerden günümüze yaptığı üretimlerin izini sürüyor.

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi'nde sergilenen Roger Ballen Retrospektifi 30 Temmuz'da sona eriyor. Ç

Eiger Sanat ve Fotoğraf Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen "Roger Ballen: Retrospektif" adlı sergi, gerçekle kurgunun fotoğraf sanatındaki karşılıklarını alt üst eden Ballen'ın çok sayıda çalışmasına yer veriyor. Erken tarihli çalışmalarında belgesel fotoğrafçılığı geleneğini izleyen Ballen, zamanla kendisinin "ballenesk" diye nitelendirdiği benzersiz bir üslup geliştirir. Yapıtlarında çizim, resim, kolaj ve heykel tekniklerinden de yararlanan sanatçı, çok disiplinli olmakla birlikte, fotoğraf köklerine derinden bağlı, yeni bir estetik meydana getirir.

Küratörlüğünü Demet Yıldız'ın yaptığı sergi; "Dorps", "Platteland", "Yabanülke", "Gölge Oda", "Misafirhane", "Kuş Sığınağı" ve "Hayaletler Tiyatrosu" serilerinden bir seçkiden oluşuyor.

BİT PAZARINDAN BALLENESK ODA'YA

Sanatçının İstanbul'daki bit pazarlarından topladığı eşyalarla kurguladığı "Ballenesk Oda" adlı yerleştirmesi de serginin en çok ilgi gören yapıtlarından biri.

Çağdaş fotoğrafçılık alanında 21. yüzyılın en önemli isimlerinden Roger Ballen'ın Türkiye'deki ilk sergisi 30 Temmuz'a kadar İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi'nde görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title