Haberler

Geniş Haber) - Şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken Törenle Uğurlandı

Sultanbeyli'deki fatih Polis Merkezi Amirliği önünde çıkan silahlı çatışmada şehit olan 3. sınıf Emniyet Müdürü ve Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Sultanbeyli'deki fatih Polis Merkezi Amirliği önünde çıkan silahlı çatışmada şehit olan 3. sınıf Emniyet Müdürü ve Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törene, şehit Emniyet Müdürü Çeken'in eşi Kübra, 13 yaşındaki kızı Leyla ve 3 yaşındaki oğlu Cevdet ile babası Mehmet Çeken ve yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, MİT İstanbul Bölge Başkanı Aydın Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile askeri personel ve Emniyet mensupları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, tören öncesi Beyazıt Çeken'in ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Erdoğan, şehit Emniyet Müdürü Çeken'in 3 yaşındaki oğlu Cevdet'in yanaklarından tutarak başını öptü.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok da şehit Emniyet Müdürü Çeken'in eşi Kübra ve kızı Leyla ile yakından ilgilendi.

"TERÖRÜN MANTIĞI YOKTUR, TERÖRİSTİN TAŞIDIĞI HİÇBİR DEĞER YARGISI YOKTUR"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, törende yaptığı konuşmada, bir süredir ülkenin terör örgütlerinin hain saldırılarına şahit olduğunu belirtti. Şahin şunları söyledi:

"Bu saldırılarda onlarca vatandaşımızı kaybettik ve bir o kadar da güvenlik mensubumuzu, askerimizi şehit verdik. Ülkemizin varlığı, birliği ve dirliği üzerine hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin fırsat bulduklarında güvenlik kuvvetlerimize, özellikle de emniyet mensuplarımıza haince ve kalleşçe saldırıda bulundukları günleri yaşıyoruz. Terörün mantığı yoktur, teröristin taşıdığı hiçbir değer yargısı yoktur. Bu hainlerin terör eylemleriyle devletimize ve milletimize dayatıp sonuç alabileceğini zannettiği hiçbir amacı ve hiçbir iddiası da yoktur. Hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklarını ifade etmek isterim. Mutlaka ama mutlaka hainlerin sonu hüsran olacaktır. Yeryüzünde hiçbir güç, hiçbir irade, hiçbir üst akıl, devletimizin bekasına, milletimizin istikbaline, yürüyüşüne engel olamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacak, vatan dediğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamamıza mani teşkil edemeyeceklerdir."

"BİZ BU TOPRAKLARI VATAN YAPMAK İÇİN MİLLETÇE BİNLERCE ŞEHİT VERDİK"

Vali Şahin, "Dün gece Sultanbeyli ilçemizde bulunan Fatih Polis Merkezi'mize yapılan menfur saldırıyla ilgili olarak sadece ve sadece görevini yapmak üzere olay yerine giden Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü değerli mesai arkadaşım Beyazıt Çeken sabah saatlerinde hain ve kalleşçe bir saldırıyla şehit edildi. Biz bu toprakları vatan yapmak için milletçe binlerce şehit verdik, vatanımızı savunmak için de bir o kadar şehit veririz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

"HAİN SALDIRILAR GÖZÜMÜZÜ KORKUTMAYACAKTIR"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, törende yaptığı konuşmada, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik bu tür hain saldırıların polis teşkilatının gözünü korkutamayacağını ifade ederek, "Polislerimiz yarın da canları pahasına mücadelesine devam edecektir. Bu hainler semalarımızdan al bayrağın ineceğini düşünüyorlarsa, bilsinler ki ulaşmak istedikleri emellerine ulaşamayacaklardır. Şehidimizin değerli ailesi, Beyazıt kardeşimin kıymetli eşi ve çocukları, başımız sağ olsun. Hepimizin ciğerinin yandığını biliyorum. Bu acıyı anlatabilecek, azaltabilecek kelimelerin olmadığının da farkındayım. Şehitlik hakka yürümenin en güzel şeklidir. Onların canlarını verdikleri, birlik beraberlik duyguları bizi hiçbir zaman birbirimizden ayıramayacaktır. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şehit Emniyet Müdürü Çeken için Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ dua okudu.

Törenin ardından, şehit Emniyet Müdürü'nün cenazesi, tören mangası eşliğinde, meslektaşlarının gözyaşlarıyla, memleketi Konya'ya uğurlanmak üzere Atatürk Havalimanı'na götürüldü. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vasip Şahin Sultanbeyli Politika Güncel Haberler

title