Haberler

FIFA Başkanı İnfantino: Hakem Olmasın Bütün Problem Çözülür

Güncelleme:

FIFA Başkanı Infantino, Yıldırım Demirören ile düzenlediği basın toplantısında; "Yıldırım Demirören 'ofsayt olmasın' diyor. Bir de hakem olmasın, zaten ikisi de olmazsa bütün problemler çözülür" dedi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de katıldığı FIFA Futbol Zirvesi,

FIFA reformlarının temel girişimlerinden biri olarak 2016'da başlatılan stratejik konuları görüşmek, tartışma platformu oluşturmak, münazara ve bilgi alışverişi için FIFA'ya üye ülkelerin bir araya geldiği zirvenin ardından FIFA Başkanı Gianni Infantino ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, ortak basın toplantısı düzenledi.

INFANTINO'DAN TFF'YE TEŞEKKÜR, BEŞİKTAŞ'A TEBRİK

Basın toplantısına Türkçe "Teşekkür ediyorum" diyerek başlayan FIFA Başkanı Infantino, "Türkiye Futbol Federasyonu'na çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel gün geçirdik. Futbol zirvesi için çok güzel lokasyon oldu. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde çok başarılı bir performans gösterdiler. Dün de şansım var, TFF'nin Riva'daki Milli Takımlar Tesisleri'ni ziyaret ettim. Çok etkilendim. Profesyonellik, çalışanların tutumu beni çok etkiledi. TFF, futbolun geliştirilmesi konusunda bize çok yardım ediyor. Çok iyi çalışmalar yapıldı. Altyapı takımlarının 2 farklı kategorilerde olması öneriliyor. Futbolun gelişmesi için altyapı çok önemli. Yeni fikirler ileri sürüldü. U17, U21 turnuvalarını ve kadın futbolunu konuştuk. Kadınlarda Dünya Ligi olabilmesi için yeni çalışmalara ihtiyaç var. Avrupa'da kadın futbolu gelişmeye başladı. 1.4 milyon dolarlık bütçe 4 yıllık sürede futbol projeleri için harcanacak. Uluslararası maç takvimi ve transfer sistemi çok önemli. 211 üyemiz var. Burada pozitif anlamda şaşırdım. Çok kuvvetli bir lig gördüm. Yabancı sınırı yok. Dışarıda fazla izlenmiyor ama Türkiye Ligi çok zor bir lig" şeklinde konuştu.

DEMİRÖREN: ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise şöyle konuştu: "FIFA Başkanı Infantino'yu misafir etmekten büyük sevinç duyuyoruz. Ekonomisi ile dünyada ilk 6 arasına giren Türkiye için ev sahipliği büyük bir onurdur. Toplantılar futbolda barış ve kardeşliği perçinlemek açısından çok önemli. Futbol, barışın ortak dili. Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbolu öldüren şiddet, şike, yasa dışı bahis ve dopinge karşı mücadelemiz devam edecektir."

Soruları cevaplayan Infantino ise "Futbolu geliştirmek gerekiyor. FIFA olarak katkıda bulunmaya çalışacağız. Futbolun genel anlamda geliştirilmesinden bahsediyoruz. TFF bizim için çok önemli bir federasyon. Tarihinden dolayı TFF önemli. Farklı federasyonlar ile işbirliğimiz var. Daha önce erkek futbolundan konuştuk, şimdi de altyapıdan, kadın futbolundan konuştuk. Sorumluluk almamız gerekiyor. Bu meselelere çok ciddi eğiliyoruz. Yeni regülasyonlar üzerinde çalışıyoruz. Transferler için ödenen rakam yaklaşık 5 milyar ABD doları. Bu transfer aktiviteleri artıyor.

"TRANSFER İÇİN EN ÖNEMLİSİ İŞBİRLİĞİ"

Transfer için en önemlisi işbirliği. Futbolcu yetiştirenler ödüllendirilmeli. Futbolcu-menajerlik regülasyonuna mutlaka bakmalıyız. Takımdaki oyuncu sayısı önemli. Takımların, futbolcuları nasıl yetiştirdiğine bakmalıyız. Transfer dönemini daha kısa mı tutsak diye düşünüyoruz. Artık güncelleme gerektiğini düşünüyoruz. Net olmak gerekiyor. Aksi takdirde çabalarımızın karşılığını alamayız. Önümüzdeki yıl da transfer konusunda farklı bir sistem hazırlamak istiyoruz. Futbolu korumalıyız. Yatırımları artırmalıyız. Şeffaf olmalı, hesap verebilir olmalıyız. Her şey açık olursa, her şey şeffaf olursa inanıyorum ki dünya futbolu daha iyiye gidecek. Rusya'da önümüzdeki yıl Dünya Kupası çok güzel olacak. Önümüzdeki yıl mali rakamları göreceğiz. Ticari ortaklık olmadan futbolu geliştiremezsiniz. Zor durumda olan ülkeler var. Elimizden geleni yapıyoruz ki tüm dünyaya eğilebilelim. Türkiye'de de video hakem sistemi yapılıyor. Biraz daha adil olmaya çalışıyoruz. Futbolun neşeli olması gerekiyor. Ama bazen de çok ciddi olabiliyoruz" şeklinde konuştu.

"FİNANSAL FAİR-PLAY BAŞARILI OLDU"

"Finansal fair-play ne derece başarılı olabildi?" sorusuna Infantino, "UEFA'da mali fair play bence çok başarılı oldu. Takımların sayısı ile ölçülemeyecek bir başarı. Yüzde 80-90'lık mali kayıp gelişimi var. Sorumluluk almamız gerekiyor. Futboldaki bütün aktörlerin sorumluluk alması gerekiyor. Sadece Avrupa futbolunu değil, tüm dünya futbolunu korumalıyız" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE, EURO 2024 İÇİN ÇOK İYİ BİR EV SAHİBİ OLABİLİR"

Yabancı oyuncu sınırlaması hakkında Infantino, "Yerel futbolcuları nasıl geliştirebiliriz diye bakmalıyız. Bazı kurallar olması gerekiyor. Biraz daha detaylı bakmalıyız. Lokal futbolu geliştirmek için çalışma yapmalıyız. Çok iyi ve çok kötü örneklerimiz var. Bazı kısıtlamalar var ama AB mevzuatı gereği böyle bir sınırlama yok. Yerel oyuncuların gelişmesi çok önemli. Türkiye EURO 2024 adaylığı için altın ya da gümüş madalyayı alır. Türkiye ya birinci ya ikinci olur. Altyapı ve yeni statlardan çok etkilendim. Türkiye'de futbol her gün yaşanan bir tutku. Türkiye futbol ülkesi. Türkiye'nin EURO 2024'e adaylığını koyması çok önemli. Türkiye çok iyi bir ev sahibi olabilir. UEFA karar verecek. 2 ülke var. Ya yeni ufuklara açılacaklar ya da bildikleri bir ülkede düzenleyecekler. Herkese Türkiye ve Almanya'ya bol şanslar diliyoruz" açıklamasını yaptı.

"BİR KURALI DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE YÜZLERCE KEZ DÜŞÜNMELİYİZ"

Infantino, "Futbol çok güzel bir spor dalı. Bir kuralı değiştirmeden önce yüzlerce kez düşünmeliyiz. Muhafazakar bir reformcu olabilirim. Fantastik maçlar izliyoruz tüm dünyada. Bunu korumalıyız. Testler yapılıyor, çeşitli fikirler ileri sürülüyor. Maçı daha adil ve şeffaf kılabiliriz. Hakem de hata yapar. Zor bir iş yapıyor. Video destekli hakemliğe eğilmemiz gerekiyor. Türkiye'de bu projeler yapılıyor. 2026'da Dünya Kupası'na 48 takım katılacak. Bunun sebebi (gülerek) Türkiye ve İtalya'nın Dünya Kupası'na katılamaması " diye konuştu.

"YILDIRIM BAŞKAN 'OFSAYT OLMASIN' DİYOR"

"Futbolda değişecek bir kural var mı" sorusuna yanıt veren Infantino, şöyle konuştu: "Başkan 'ofsayt olmasın' diyor. Bir de hakem olmasın, zaten ikisi de olmazsa bütün problemler çözülür. Futbol güzel bir spor dalı, bir şeyi değiştirmeye karar verdiğimiz zaman yüzlerce kez düşünmemiz gerekiyor. Hiçbir şeyi değiştirmemize gerek yok. Çeşitli fikirler öne sürülüyor, testler yapılıyor. Tamam yapılsın ama değişime gitmek için uzun bir yol var."

Basın toplantısının ardından Yıldırım Demirören ile Gianni Infantino karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Yıldırım Demirören Beşiktaş İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title