Haberler

Geniş Haber) Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım: Hedefimiz UEFA Avrupa Ligi'nde Final Oynamak

fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hedeflerinin bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamak olduğunu söyledi.

CNN TÜRK Spor Müdürü Cem Yılmaz'ın sunduğu "Spor Özel" programında çok önemli açıklamalarda bulunan sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek sözlerine başladı. Yıldırım, "Ülkemizde son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle şehit olanları rahmetle anıyoruz. Ülkenin kan gölü olmasının önüne geçmek gerekir. Bütün sorumlu insanlara çağrı yapıyoruz. Barış ve kardeşlik içerisinde bu ülkede hepimizin yaşamasını temenni ediyorum" dedi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Fenerbahçe bu parayı nereden buldu, herkes bunu soruyor. 2004'te gençler ve Hooijdonk gibi tecrübeli oyuncuları alarak bir dönem başlattık. Bu sene de aynı şeyi yaptık. 3 Temmuz sürecinden bu yana camiada ve sporcularda yorgunluk oldu. Yeni bir kan değişikliği gerekiyordu. Futbol dışındaki diğer branşlarda da bu gelişmeyi yaptık."

"PEREIRA'YI GIULIANO TERRANEO GETİRDİ"

"Sayın Aykut Kocaman ile başlayan dönemde de sportif direktörlük sürecini başlatmıştık. Giuliano Terraneo daha önce de Fenerbahçe'ye hizmet etti. Zico ve Edu'nun gelmesinde bize yardımcı oldu. Artık bizimle çalışması için teklifte bulunduk. Teknik direktör Vitor Pereira'yı da tamamen Giuliano Terraneo getirdi. Benim hiçbir müdahalem olmadı, konuşmamız olmadı. Oyuncularda da teknik direktörle birlikte karar verdiler. Ben inmeyeceğim soyunma odasına. Giuliano inecek. Patron olduğunuz yerde hesabı siz veriyorsanız, müdahale de yapacaksınız, ineceksiniz de. Bir şey söylenmesi gerekiyorsa soyunma odasına ineceksiniz. Bunlar basit şeyler."

"HOCA, TÜRKİYE LİGİNİ YENİ TANIYOR"

"Yeni bir takım kuruluyor, yeni bir düzene geçiyoruz. Bunun için zamana ihtiyaç var. Hoca, Türkiye ligini yeni tanıyor. Hiç ummadığınız takımlar gelip, apayrı bir performans gösterir. Bu yüzden her takımı ciddiye almak gerekir. Türkiye Ligi zor bir lig. UEFA Avrupa Ligi'nde bile herkes kazanmak için oynamıyor.

"BİR TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ"

Bir transfer daha yapacağız. Sağ kanada bir oyuncu alacağız. Feghouli için Valencia ile görüşmelerimiz var. Birinci tercihimiz o. Ancak olmayabilir de. Belki de devre arasında transfer ederiz. John Terry'i yazıyorlar. Terry 33 yaşında. Terry'i alacaksan Alves'i niye gönderiyoruz?"

"HEDEFİMİZ UEFA AVRUPA LİGİ'NDE FİNAL OYNAMAK"

"Önemli olan takıma genç ve kaliteli oyuncuları kazandırmak, gelecek için yatırım yapmak. Hedefimiz UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamak."

"FENERBAHÇE'NİN YANDEX İLE YAPTIĞI ANLAŞMAYLA ROBBEN VE IBRAHİMOVİC'İ ALACAK BÜTÇESİ VARDIR. YARIN İSE MESSİ VE RONALDO'NUN ALINABİLMESİ İÇİN BİR ÇALIŞMADIR"

"Fenerbahçe enteresan bir caimadır. Türkiye'nin en büyük Sivil toplum örgütüdür. 3 Temmuz 'da eğer camianın başına bu gelmeseydi, bu olayın bilince gelmeseydi belki de sivil bir darbe yapılmıştı. 4 yıllık süreç içerisinde gideceğimiz üst noktalara gidemedik. Her konuda Fenerbahçe aşağıya çekilmeye çalışıldı. Biz bu dönem içerisinde bir milyon üye projesini başlattık, gayet de iyi gidiyor. Şimdi de taraftarımızın Fenerbahçe Yandex'i kullanmalarını rica ediyoruz. Fenerbahçe'nin Yandex ile yaptığı bu anlaşmayla Robben ve İbrahimovic'i alacak bütçesi vardır. Yarın ise Messi ve Ronaldo'nun alınabilmesi için bir çalışmadır. 25 milyon Fenerbahçelinin yalnızca bir milyonunun Fenerbahçe Yandex'i kullanması, 36 milyon dolar, daha fazla kişinin kullanması ile 100 milyon dolara ulaşılabilir. Türkiye'de yapılan en büyük projelerden biridir. Eğer Nisan ayına kadar bu beklentimiz yerine getirilirse, Fenerbahçe taraftarı Messi ve Ronaldo'yu alabilir. Biz değil, taraftar alır bu oyuncuları."

"IBRAHİMOVİC İÇİN KONUŞTUK. IBRAHİMOVİC'İN MENAJERİ, 'EĞER TÜRKİYE'YE GELİRSEK FENERBAHÇE'YE GELECEĞİZ' DEDİ"

"Ibrahimovic ile ilgili bir kulübümüz bundan 1.5 ay önce menajeri aradılar. Ondan sonra biz de Ibrahimovic için konuştuk. İşte bu gelecek olan katkılara güvendim. Ibrahimovic 14 milyona yakın para alıyor. Kulübü ile görüşüyor, Milan'la da görüşüyor. Ibrahimovic'in menajeri, 'Eğer Türkiye'ye gelirsek Fenerbahçe'ye geleceğiz' dedi."

"BAYERN MÜNİH, ROBBEN'İ BU SENE TAKIMDA TUTMAK İSTEDİ. İSTEMESEYDİ GETİRECEKTİK"

"Robben ile ilgili de konuştuk. Bayern Münih, Robben'i bu sene takımda tutmak istedi. İstemeseydi getirecektik. Bu tür oyuncuları Fenerbahçe alabilir. Bu projeyle 1 milyon üyenin üzerine çıkarsak, Fenerbahçe bu oyuncuları alabilir. Taraftarın istediği oyuncuyu alacağız. Yandex grubuna çok teşekkür ediyorum. 3 yıllık münhasır bir anlaşmadır. Bizimle anlaşma olmadan, başka kulüple anlaşma yapamazlar. Eylül ortasından itibaren Fenerbahçe Yandex uygulaması telefonlarda da olacak. 3 milyonu buluruz diye düşünüyorum. 3 milyonu bulursak, o zaman Yandex düşünsün bize verecek parayı bulmayı."

"SOW İÇİN 15 MİLYON EURO'YA KADAR TEKLİF VERDİLER. 17 MİLYON EURO'DA SERBEST KALIR MADDESİ VAR. BİZ SOW'UN BURADA KALMASINI İSTİYORUZ"

"Sow için 15 milyon Euro'ya kadar teklif verdiler. 17 milyon Euro'da serbest kalır maddesi var. Biz Sow'un burada kalmasını istiyoruz. 17 milyon Euro'yu Fenerbahçe'nin hesabına yatırırlarsa yapacağımız bir şey yok. Biz kendisinin kalmasını istiyoruz. Ozan'ın anlaşmasında da 25 milyon Euro serbest kalma maddesi var."

"MAÇ BAŞI ÜCRETLERİ KALDIRIYORUZ"

"Maç başı ücretleri de kaldırıyoruz. Yeni gelen arkadaşların 6-7'sinde bunu yaptık. Bundan sonra da böyle yapacağız. Sadece başarıya göre prim alınmalı. Bütün kulüplere de böyle yapması için çağrıda bulunuyoruz. Yoksa batacaklar."

"38 BİN FUTBOLDA, 4 BİN DE BASKETBOLDA KOMBİNEMİZ VAR"

"38 bin futbolda, 4 bin de basketbolda kombinemiz var. 40 bini geçmeyeceğiz. Konuk takımı çıkarınca, 7 bin 500 bileti de maç başı satmayı düşünüyoruz.

"TÜRKİYE'DEKİ BU KAFAYLA FUTBOLCU ANCAK ŞANSLA ÇIKAR"

Türkiye'deki bu kafayla futbolcu ancak şansla çıkar. Pereira ve Terraneo ile oturup konuştuk. Siz nasıl yapıyorsunuz bu işleri diye. 1-2 tane sahayla olmuyor. Çocukların okul ve eğitim sorunlarını çözmeden olmaz. 5 milyon harcıyoruz her sene ama olmuyor. Hocalarımız da var ama eğitmenlerimiz yetersiz. TFF bir sistem getirmeli ve ülkenin her yerinde aynı sistemi gerçekleştirmeliyiz. Gebze tarafında bir arazimiz var. Ben Metris'ten çıktıktan sonra Aykut hoca ve Rıdvan Dilmen, 'Devlet bize Pendik tarafında arazi verecek' dedi. Gittik görüştük, ama alamadık. Biz bir akademi kurmalıyız. Eğitimden tutun, spora kadar. Bu 100 dönümlük arazide çim saha, halı saha, her türlü eğitim verilecek alanımızın olması lazım."

"AVRUPA'DAKİ OYUNCULAR EĞİTİMLİ GELİYOR, BİZİMKİLER EĞİTİMSİZ"

"15 sene önce yabancı sınırı kalksın dedim, 15 sene sonra geldi. 17, 18, 19, 20 yaşındaki çocuklar iyi oynuyor ama 20'den sonra oynayamıyor. Çünkü altyapı eğitimimiz yok. Avrupa'daki oyuncular eğitimli geliyor, bizimkiler eğitimsiz."

"BASKETBOLDA HEDEF BERLİN'E GİTMEK"

"Basketbolda önemli transferler yaptık. Obradovic'le oturup yemek yiyoruz. Maçlara gidiyoruz sürekli. Basketbolda hedef Berlin'e gitmek, Final Four'da devam etmek. İnşallah Berlin'i de Türk akınına uğratırız. Bütün salon Türk olur belki."

"18 EYLÜL'DE ÇIKACAK KARAR ÇOK ÖNEMLİ"

"Bizim UEFA'dan 2.3 milyon Euro alacağımız var. 2012-13 sezonunda Salzburg'u eleyip Arsenal'e elendiğimiz eşleşmeden bu para. Bunu dava bitmedi diye ödemiyorlar. Mahkemede lehimize karar çıkarsa, UEFA bize bu parayı faiziyle vereceğini söyledi. Mahkemede lehimize kararı çıkarsa, iş çok farklı yerlere gidecek. 18 Eylül'de çıkacak karar çok önemli. 3 Temmuz'da aleyhimize konuşanlar ve haber yapanlarla hesaplaşacağız."

"1 SENE METRİS'TE BOŞUNA YATTIK"

"Mahkemenin sonucuna göre başkanlığı bırakacağım. Sonrasında Ali Koç 'olurum' dedi, ama bilmiyorum. Kongreye gelir, seçilir. Ama hesaplaşmalar bitmeyecek. 1 sene Metris'te boşuna yattık. Ailelerimiz, hepimiz lekelendik. Bir ülkeye gittim, üst kademe bir kişilikle görüştüm. Kapıda karşıladı ve sarıldı. 'Biz seni iyi tanıyoruz' dedi. Bana, "Yandex'e girdik ve hayat hikayeni okuduk" dedi. Benim 2011'den önce ve sonra olmak üzere 2 hikayem var. Onlar bana 'Biz 2011'den sonra seninleyiz' dediler."

"VAN PERSİE'YE SALLIYORSANIZ YUH SİZE"

"Shakhtar'a kaybettik, Yunanistan'da kazandık. Dün şans eseri berabere kaldık, hemen hocaya sallıyorlar. Van Persie'ye sallıyorsanız yuh size. Bir durun yahu. Bu takımın zamana ihtiyacı var. Hayatınız boyunca kaç kez Nani ve Van Persie'yi izlediniz. Biraz bekleyin. Herkes farklı yerlere gidince bir süre sonra kendisini bulur. Sneijder de eleştirildi ama güzel oynuyor bak. Pereira böyle devam ederse Aziz Yıldırım soyunma odasına girer diyorlar. Van Persie'yi 90 dakika oynat diyorlar. 90 dakika oynatırsak bir daha oynatamayız. Yavaş yavaş yükleme yapıyor. Sakatlanırsa kaybederiz oyuncuyu. Bu konuşanların hangisi futbol oynamış. Çay ocağından çıkan adamlar lüks villalarda oturmuş vergi ödemiyorlar, gelmiş futbolculara sallıyorlar. Bunlarla ilgili konuşacağım."

"CÜNEYT ÇAKIR AVRUPA'DAKİ GİBİ YÖNETSE SAYGI DUYARIM AMA İÇERDE FARKLI YÖNETİYOR"

"İçeride 17 maçımız var. 17'sini de kazanırsak 51 puan. Türkiye'de şampiyonluk ortalaması 76 puan. Dışardaki 17 maçın hepsini beraberlikle geçsek 68 puan olur. 5 kez galip gelsek 78 puan ediyor. Önemli olan yenilmemek. Biz geçen sezon Gençlerbirliği maçında şampiyonluğu kaybettik. Öndeyken yenildik ve sonrasında bitti her şey. Başakşehir maçını da alsak evimizde averajla şampiyon olacaktık. Alper Rize'de yanlış bir pas verdi devamında gol oldu. Cüneyt Çakır da bazı kararlarında yanlıştı. Avrupa'daki gibi yönetse saygı duyarım ama içerde farklı yönetiyor."

"BEN HER BRANŞTA SOYUNMA ODASINA GİRİYORUM"

"Ben her branşta soyunma odasına giriyorum. Atletizm ve boktaki sporcularımız şampiyonluklar alıyor, onların da soyunma odasına giriyorum. Bakın Pekin'de sporcumuz finale çıktı. Ali Kaya'yı herkes biliyor. Bunlara destek olmak kötü mü? Türkiye'de amatör sporların ayağa kalkması lazım."

"FENERBAHÇE YANDEX'İ KULLANIRSANIZ, DAHA BÜYÜK YILDIZLARI TARAFTARIMIZ FENERBAHÇE'YE KAZANDIRABİLİR"

"Fenerbahçe taraftarına mesajım, Fenerbahçe büyük adımlar atıyor. Avrupa'nın büyük kulüplerinden olmak için adımlar atıyoruz. Bugüne kadar yapılan transferler kulüp kaynaklarından yapılmıştır. Bu sene hiçbir oyuncu şahıs katkısıyla alınmamıştır. Tamamen kaynaklarımızdan yapılmıştır. Fenerbahçe Robben'i de Ibrahimovic'i de alacak kaynağa sahiptir. Fenerbahçe Yandex'i kullanırsanız, daha büyük yıldızları taraftarımız Fenerbahçe'ye kazandırabilir. Onlara şimdiden teşekkür ediyorum." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title