Haberler

Geniş Haber) Emniyet Mensuplarına Yönelik Operasyonda 27 Gözaltı...

İstanbul emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 13 ilde düzenlediği eşzamanlı operasyonda 27 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

İstanbul emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 13 ilde düzenlediği eşzamanlı operasyonda 27 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz operasyonlarda tutuklanan 10 polisin de savcılık tarafından ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri sabah erken saatlerden itibaren İstanbul merkezli Ankara, Bolu, Bilecik, Batman, Kars, Diyarbakır, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Nevşehir, Şanlıurfa ve Van'da eşzamanlı operasyon yaptı.

Operasyon kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi'nin eski Başkanı Mehmet Yeşilkaya, KOM Daire Başkan Yardımcısı Osman Balcı, Emekli Emniyet Müdürü Alparslan Çalışkan, Eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve Eski Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu toplam 27 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin tamamı sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

ESKİ EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI ARANIYOR

Hakkında gözaltı kararı bulunan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında, tutuklu eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 10 polisin de savcılık tarafından ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

'DEVLET BAKİDİR, ALLAH BÜYÜKTÜR' VE 'HERKES BİLİYOR ZATEN' CEVAPLARI

Gözaltına alınan Emniyet mensupları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolü çıkışında bir emniyet görevlisi, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Hiçbir şey söylemeyeceğim. Devlet bakidir, Allah büyüktür. Hiçbir şey demiyorum" yanıtını verdi.

Bir başka Emniyet görevlisi ise basın mensuplarının 'Herhangi bir şey söyleyecek misiniz?' şeklindeki sorusuna karşılık 'Söylemeye gerek yok, herkes biliyor zaten' dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title