Haberler

General Electrıc'in İkinci Çeyrek Karı 5.4 Milyar Dolar

General Electric 2008 Yılı İkinci Çeyreğinde, 5.4 Milyar Dolar Kar Etti. Şirketin Karı Geçen Yılın Aynı Dönemindeki 5.6 Milyar Dolara Göre Yüzde 4 Düşük Çıktı.

General Electric (GE) 2008 yılı ikinci çeyreğinde, 5.4 milyar dolar kar elde etti.Şirketin karı geçen yılın aynı dönemindeki 5.6 milyar dolara göre yüzde 4 düşük çıktı.

     GE'den yapılan açıklamada, 2008 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına yer verildi. Buna göre, GE hisse başı kazancını 0.54 dolara, gelirlerini yüzde 11'lik artışla 46.9 milyar dolara, siparişlerini yüzde 8'lik artışla 27 milyar dolara, alt yapı segment karını yüzde 24'lük artışla 3.2 milyar dolar çıkardı.

     Şirket, ikinci çeyrekte devam eden faaliyetlerden, 2007'nin aynı döneminde ulaşılan 5.6 milyar dolarlık kara kıyasla yüzde 4'lük bir düşüşle 5.4 milyar dolar kar elde etti.

     GE'nin devam eden faaliyetlerden elde edilen hisse başı kazancı değişmeyerek 0.54 dolarda kaldı. Segment karı, GE altyapının yüzde 24'lük güçlü çift haneli büyüme oranı ise ikinci çeyrekte yüzde 7'lik bir artış gösterdi.

     Durdurulan faaliyetlerin etkileri nedeniyle, 2008 yılında ikinci çeyrek net karının 5.1 milyar dolar (hisse başına 0,51 dolar) olduğuna dikkat çekilen GE açıklamasında, bu rakama 2007'nin aynı döneminde 5.4 milyar dolar olduğu hatırlatıldı.

     GE gelirlerini yüzde 11'lik artışla 46.9 milyar dolara ulaştırdı. GE Sermaye Hizmetleri (GECS) gelirleri geçen yıla nazaran yüzde 11 oranında yükselerek 19.1 milyar dolar oldu. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğine göre endüstriyel satışlar yüzde 15'lik sıçramayla 27.8 milyar dolara çıktı.

     Bu yılın ilk altı ayında GE işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit geçen seneki 11.6 milyar dolara göre yüzde 20'lik düşüşle 9.3 milyar dolarda kaldı. Açıklamada, "Bu, 2007'nin ilk yarısında Swiss Re adi hisselerinin ve GE Life'ın satışından elde edilen gelire mahsuben ödenen bir seferlik 2,7 milyar dolar temettünün GECS temettülerine 2,7 milyar dolarlık düşüş olarak yansımasıyla açıklanabilir. Şirketimiz 2008'in ilk altı ayında işletme faaliyetlerinden yüzde 5'lik bir artışla 7.3 milyar dolarlık endüstriyel nakit akışı sağlamıştır" denildi.

     GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jeff Immelt, sonuçlara ilişkin şunları kaydetti:

"Şirketimizin temel göstergeleri son derece güçlü. Önemli ölçüde birikmiş siparişlerimiz ve büyümeye devam eden, yüksek marjlı hizmet gelirlerimiz mevcut. Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz müşterilerimizin yüksek enerji maliyeti dönemlerinde daha verimli çalışmalarına yardımcı oluyor. Faaliyet alanlarımıza yeniden yatırım yapmak, cazip düzeyde temettü ödemek ve hisse geri alımı programı uygulamak için sağlam bir nakit akışına sahibiz. Hedefimiz uzun vadeli büyümedir. 2008'in üçüncü çeyreği için devam eden faaliyetlerimizden, 2007'ye kıyasla yüzde 0-8'lik artışla 0.50-0.54 dolarlık hisse başı kazanç öngörüyor, tüm yıl için yüzde 0-5 oranında artışla 2.20-2.30 dolarlık kazanç hedefliyoruz"

     GE Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan ise, sonuçlara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"GE, 2008 yılının ikinci çeyreğinde hedeflenen rakamlara ulaştı. Bu çerçevede, toplam cironun yarısından fazlası, Kuzey Amerika dışındaki ülkelerden geliyor. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bu ülkelerde, özellikle altyapı yatırımları büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'deki ciromuz 1.2 milyar doları aştı ve bu çift basamaklı büyüme trendi bu yıl da devam ediyor. GE'nin sunduğu teknolojik ve finansal çözümler büyüyen ekonomilerdeki müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla birebir örtüşüyor. Bu doğrultuda da, Türkiye'de gerek organik, gerekse yeni yatırım ve ortaklıklar yoluyla büyümemiz devam ediyor. İş ortaklarımız kazanıyor, ülke gelişiyor ve ilişkimizi yeni pazarlara taşıyoruz" (ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title