Haberler

Genelkurmay: "Operasyonla İlgili Yorumlar Gereksiz Gerginliklere ve Beklentilere Yol Açıyor"

Genelkurmay Başkanlığı, bazı görsel basın organlarından sınırötesi kara operasyonu ile ilgili yapılan ve operasyonunun nitelikleri ile bağdaşmayan haber ve arşiv görüntülerine yer verildiğini ve yorumlar yapıldığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı, bazı görsel basın organlarından sınırötesi kara operasyonu ile ilgili yapılan ve operasyonunun nitelikleri ile bağdaşmayan haber ve arşiv görüntülerine yer verildiğini ve yorumlar yapıldığını belirtti. Genelkurmay, bu uygulamaların iç ve dış kamuoyunda yanlış mesajlar verdiği ve bazı durumlarda gereksiz gerginliklere ve beklentilere yol açma tehlikesi taşıdığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Bazı görsel basın organlarında, devam eden sınır ötesi harekatın maksadı, katılan birliklerin miktarı dahil kapsamı ve nitelikleri ile bağdaşmayan haber ve arşiv görüntülerine yer verilmekte; bu görüntülere istinaden yorumlar yapılmaktadır.

Bu uygulamaların iç ve dış kamuoyuna yanlış mesajlar verdiği ve bazı durumlarda gereksiz gerginliklere ve beklentilere yol açma tehlikesini taşıdığı muhakkaktır.

Sınır ötesi kara harekatı ile ilgili bilgiler Genelkurmay Başkanlığının 14 No.lu basın açıklamasında yer almıştır. Bunun dışındaki bilgilere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Ayrıca terör örgütünün, haber ajansı kisvesinde yayımladığı ve tamamen örgüt propagandası amacı taşıyan açıklamalara rağbet edilmemesi, yürüttüğümüz mücadele açısından büyük önem taşımaktadır.

Harekatın gelişimi hakkında tamamlayıcı bilgiler, gerektiğinde Genelkurmay Başkanlığınca verilecektir." (ANKA)

(GB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title